Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amikor utunk végére érünk

A közösen utazni jó. Akkor is, ha nem mindig felhőtlen az utasok felett az ég. S bár tudják, az eszükkel tudják, hogy minden felhő mögött süt a nap, és a boldogság bennük rejlik, olykor ez már nem tudja vigasztalni őket.
 

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szakítás utazás boldogság öröm bánat

Van, amikor az ember elveszti a hitét. Amikor bár még egy autóban utaznak, még együtt, de már érzik, hogy közeleg az útelágazás, a közös út vége.

Sok vihar alatt áthajtanak. Mindig felcsillan a szemük a napsütésre. Újult erővel vágnak neki a következő útszakasznak. Bizakodva. Reményteljesen.

Örömmel állnak meg a következő városnál. Boldogan szállnak meg egy csendes, nyugodt helyen néhány napot. Élvezik a sétákat, a természet csodáit, egymás közelségét. Lelkesen szívják magukba a friss élményeket. Gazdagodnak.

Aztán némi fenntartással a szívükben, de továbbra is boldogan ülnek vissza az autóba, s utaznak tovább. Együtt.

A következő állomásra is bizalommal teli jókedvvel érkeznek. Tudnak még mosolyogni, örülni a napsütésnek, a fényeknek, a friss levegőnek, az ölelésnek. Nagyokat sétálnak, mélyeket szippantanak. Ölelik egymást, mintha nem lenne holnap. Feltöltődnek. Feszültségük szertefoszlani látszik.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szakítás utazás boldogság öröm bánat

Mikor ismét útra kelnek, harmadik utasnak beférkőzik közéjük a bizonytalanság.

Szörnyű érezni, tudni, hogy talán a következő vihar lesz az utolsó. A szeretet falai düledeznek, néhol már hullik a vakolat. Érezni lehet, hogy egy újabb vihar annyira megtépázza, hogy nem képes ellenállni már.

Még mindig együtt utaznak. Remélnek és bíznak. Egyre csendesebben, viharverten. De még együtt! Most már félnek. Már látszik, hogy hamarosan véget ér az útjuk. Vége a nagy utazásnak. Most már tudják, hogy a következő útelágazásnál kétfelé fordulnak majd. Bár szeretik egymást, szeretettel fogják még egymás kezét, görcsösen próbálnak egymásba kapaszkodni, de már látják az út végét.

A felismerés fájdalmas. Nagyon is fáj. A tudat, hogy mindennek vége. Már némán ülnek egymás mellett. Kézenfogva. Arcukon végiggördül egy-egy könnycsepp. Felidézik legszebb napjaikat. Miközben az autó megállíthatatlanul robog, s mindennél világosabban látszik már a messzi távolban lévő útelágazás.

Azt hiszem, túl nagy árat kell fizetnünk néhány felejthetetlen pillanatért...!
Kurt Cobain

0 Tovább

Szeretni és szeretve lenni

Van az úgy, hogy a dolgok nem terveink szerint alakulnak. Hogy amit megálmodtunk, elterveztünk, nem tudtuk megvalósítani. Néha önhibánkon kívül, néha mert egyszerűen olyanok voltak a körülmények, néha csak menet közben változtak az elvárások, az elképzeléseink, néha magunk is változtunk, néha mi hibázunk. Olykor kicserélődtek az emberek körülöttünk, s már nem azzal a személlyel megyünk tovább az úton, akivel annó elindultunk.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok boldogság öröm szakítás

A változás életünk velejárója. Alkalmazkodni kell a körülményekhez. Igazodni a változásokhoz. Azonban nem mindig könnyű ez. Nem mindig jó egy változás. Sokszor gyötrelemmel, lemondással, csalódással, fájdalommal jár.

Azt észrevenni, arra ráeszmélni, hogy aki eddig életünk része volt, már nincs többé, nem egyszerű. Akinek puszta jelenléte is örömmel, boldogsággal töltötte el lelkünket-szívünket, de már nincs többé a hétköznapjainkban, kifejezetten nehéz.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok boldogság öröm szakítás

Rossz arra ébredni, hogy biztonságosnak vélt életünk, nyugalmat, boldogságot és kiegyesúlyozottságot sugárzó világunk összeomlott. Összedőlt,  mint egy kártyavár. Nincs többé a szeretett társ mellettünk, nem élvezhetjük mosolyát, nem érezhetjük biztonságot nyújtó ölelését, megnyugtató jelenlétét.

Azt hittük, mindig boldogok leszünk, együtt. Azt hittük, mi egymásnak vagyunk teremtve. Azt hittük, hogy szerelmünk, szeretetünk mindent kibír, azzal mindent áthidalunk. Azt hittük, elég, ha szeretjük egymást, és akkor minden problémát meg tudunk oldani, meg tudunk beszélni.

Aztán egyszer csak  megtörténik az, amit nem hittünk, hogy velünk is megtörténhet. Arra ébredünk, hogy vége. Hogy valami elromlott, valami eltört, amit ezúttal nem vagyunk képesek megjavítani, helyrehozni.

Bár még szeretjük egymást, még nem múlt el az érzés, amire oly annyira vágytunk, mégis már másképp tekintünk egymásra. Másképp gondolunk a mára, a holnapra, a jövőre. Már nincs velünk. Már egyedül vagyunk. Már nem hív, nem halljuk a hangját, már vége.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok boldogság öröm szakítás

Még sírunk, még iszonyatosan fáj a veszteség, még kimondhatatlan a hiány. Szívünk még lázad, de az ész már tudja, nincs tovább.

Aludni szeretnénk. Sokáig. Addig, míg felébredve ráeszmélünk, az egészet csak álmodtuk, párunk valójában ott szuszog mellettünk, ott van velünk, jelen van életünkben. Szeretnénk hinni, hogy csak rémálom volt az egész, valójában minden rendben. Szeretnénk remélni, hogy párunk mindig velünk marad, minden rigolyánkat, hisztinket elviseli, és szerelmünk minden gondunkra gyógyírt jelent.

Szeretni és szeretve lenni. Ez a legfontosabb. Nem szabad közben egyértelműnek venni, hogy a másik velünk van. Nem szabad készpénznek venni, hogy párunk ott van mellettünk. Egy kapcsolat folyamatos ápolást igényel.

Párunkkal folyamatosan éreztetni kell szeretetünk. Párunkkal folyamatosan tudatni kell, mennyit jelent nekünk. Nem elég a szó. Éreznie kell tetteinkből, odaadásunkból, cselekedeteinkből, gondoskodásunkból. Az kevés, hogy néha (vagy sokszor), de kimondjuk: szeretlek. Fontos és lényeges szó ez, ugyanakkor nem elég. Minden más létező módon is tudomására kell hozni, mennyire értékes számunkra. Fontos, hogy érezze, hogy tudja, szeretve van, megbecsülve.

Ritka dolog, amikor kölcsönösen szeretjük, tiszteljük egymást. Sokszor csak egyoldalú a szerelem, a rajongás, az odaadás. Ezért ha megtaláltuk azt a személyt, akivel kialakul a kölcsönös bizalom, szeretet, megbecsülés, ne engedjük el! Becsüljük meg az érzést, becsüljük meg párunkat! Ne adjuk fel könnyen! Ritka kincsre leltünk, és mint olyan, értékes drágakőre. Amire az ember vigyáz.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok boldogság öröm szakítás

Ne kövessük el azt a hibát, hogy későn eszmélünk rá, elvesztettük, ami egyszer a miénk volt.

Talán felébredünk rémálmunkból, és még időben rádöbbenünk, mily szerencsések is vagyunk valójában. Talán.

0 Tovább

Álmodtam egy világot magamnak

Hurrá! Új év, új elhatározások, reményeink szerint egy új világ, szebb napok várnak ránk. Mindenki elrebegte - ki magában, ki félhangosan, ki a világba kiáltva - fogadalmait, melyeket úgysem tart majd be. De hát ez a szokás. És mi, mint talán oly sokan, szokásaink rabjai vagyunk.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok buék

Aztán a rideg valóságban találjuk magunkat: másnapos fejfájások, mosatlan edények az esti bulit követően, ugyanaz az élet, teli reménnyel, nem annyira reményteljes valósággal... Majd ráeszmélünk, hogy semmi sem változott.

Nem is tudjuk, mit reméltünk. Új év nem hoz forradalmat. Olyan ez a nap is, mint a többi. Csupán elővettük a következő naptárt, nem volt elég egyet lapozni ezúttal. Csupán mindenki egy kicsit tovább maradt fent. Csupán nagyobb átlagban buliztunk, mint a hét többi napján. De igazából semmi nem változott. Jönnek a szürke hétköznapok, a robotolás, a hajsza a pénz után.

Most talán még van pár napunk addig, hogy magunkhoz térjünk kissé. Még nem kell korán kelni. Még van idő visszabújni az ágyba, és párunk vállára hajtani fejünk. Még élvezhetjük a szabadságot, még önfeledten örülhetünk egymásnak.

Valószínűleg este amúgy is annyit ettünk, hogy még reggelizni sincs erőnk. Meg talán ebédet sem kell főzni, hiszen ilyenkor mindig jó a maradék is. Elvégre tavaly annyi mindennel készültünk, biztosan maradt valami ehető mára is. :-)

Nem sietünk sehová. A szoba csendjébe merülve azon tűnődünk, vajon mit is kellene másképp csinálni ezúttal. Min változtassunk, amit megtehetünk, amire erőnkből még futja. Mit csináljunk másképp, hogy több örömet okozzunk másoknak, hogy boldogabban élvezhessük párunkkal a napokat, órákat, varázslatos pillanatokat.

Apró változások ezek. Nem jelentősek. Általában. Ugyanakkor fontosak, mert szebb, kiegyensúlyozottabb lesznek a napjaink. Örömet okozni jó. Amit adunk, azt pedig rendszerint többszörösen kapjuk vissza. Érdemes hát energiát fektetni bele.

Álmodtam én is egy világot magamnak. :-)

Mit valósítok meg belőle, s mit nem, majd meglátjuk. Az biztos, hogy több nevetés, több nyugalom, nagyobb odafigyelés, megértés lesz benne. Észre kell venni a kis csodákat, mik körbevesznek bennünket. Érdemes felfigyelni az aprónak tűnő dolgokra is. Azokat összetéve, azokat élvezve lesz boldogabb, teljesebb az életünk.

Olyan ez, mint egy nagy kirakósjáték. Nem feltétlenül az győz, aki hamar megtalálja az egymás mellé kerülő darabkákat. Aki nagyon gyorsan kirakja azt. Hanem aki együtt tud nevetni, örülni a másikkal, aki együtt tudja élvezni nem csak az ünnepeket, hanem a szürke hétköznapokat is a másikkal. Aki nem csak túléli, hanem megéli a napokat, a pillanatokat.

Na én ilyen szeretnék lenni! Párom arcára sokszor mosolyt csalni. Apróságokat észrevenni, nevetve örülni. Talán nem nagy elhatározás, és megvalósítható.

Csakazértis megmutatni a világnak, hogy minden nehézség ellenére, boldog tudok lenni, minden próbatételt jelentő akadályt le tudok küzdeni, és minden útvesztőben, minden körülmények között célba érek. :-)

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok buék

0 Tovább

Buli van Aprajafalván! BÚÉK!

Elérkezett ez a nap is. Az év utolsó napja. Jó esetben már letettük a munkát, és a bulira készülünk! Barátokkal, családdal, gyermekeinkkel, párunkkal.

Bárhogy is, nagy társaságban vagy szűk családi körben, de elbúcsúztatjuk az évet. Számba vesszük, visszaemlékezünk az év legszebb, legemlékezetesebb eseményeire. Felidézzük, mennyi jó dolog történt velünk. A rosszat most megpróbáljuk elfelejteni. Összpontosítsunk a jóra, a boldogságra, az örömre! Mert hát minden rosszban van valami jó!

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Rossz esetben dolgozunk... Tudjuk, hogy nem minden állhat le, tudjuk, hogy vannak olyan munkakörök, melyben szolgálatot kell teljesíteni.

Egy perc néma csenddel emlékezzünk meg azokról, akik dolgozni kényszerülnek szilveszter éjszakáján.

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Évértékelés

Csendes megemlékezésünk után némiképp fussuk végig, mi mindenről írtam, mi volt a leglényegesebb, legjobban sikerült, legolvasottabb poszt ebben az évben.

Bemutatkoztam: Angyal lennék? Vagy csak egy kísértés?

Elgondolkoztam azon, mi az  a 8 dolog, amit a férfiak szívesebben csinálnak a szexnél.

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Adtam néhány jó(?) tanácsot, hogyan érdemes Interneten társat keresni.

Megosztottam párommal való megismerkedésünk történetét, s ezzel együtt, hogyan kell Hibákkal együtt szeretni a másikat.

Jelenlegi kapcsolatomra építve boncolgattam, hogy vajon Milyen a normális párkapcsolat?

Párom által  megismertem a csend erejét, és ezt megosztottam olvasóimmal a Csend a lelke mindennek - mondja, mikor rendel Doktor Úr?  című posztomban.

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Az Érints meg! cikkben az érintés hatalmáról, míg egy későbbi cikkemben A mosoly erejéről is írtam.

Amikor az ölelésért ölni tudnék, néha annyira vágyom páromra, csak egy ölelésre, semmi többre.

Csokorba szedtem néhány gyönyörű szerelmes videoklippet a Vallomás - dalban mondom el című posztomban.

Elmélkedtem azon, mi az a 21 jó érv, hogy miért legyél boldog.

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Szomorúan érintettem a meddőség témáját a Negyven felett babázni posztba foglalt apró kis történettel.

Írtam a családban elszenvedett lelki terrorról, Amikor nem az ütés fáj leginkább, hanem ennél sokkal súlyosabb, maradandóbb sérülések keletkeznek.

A fájó, sértő hozzászólások ihlették a Kommentelők kézikönyve című művemet.

Nem csak a gyermekekre, de a felnőttekre is jellemző a Megvásárolt barátság, sajnos többször előfordul, mint azt gondolnánk.

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Aktuális helyzetjelentésben írtam meg, hogy Nem jön álom a szememre, s mindezt hogyan élem meg.

Kitértem arra is, hogy Semmi rossz nem tart örökké.

Végül utolsóként említenék egy kis szösszenetet, mely az Üzenet a kórházból címmel született. Volt némi igazságtartalma a dolognak, bár nem épp megjelenésekor volt aktuális.

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Bízok benne, hogy mindenki megtalálta azt a cikket posztjaim között, ami egy kicsit elgondolkodtatta, esetleg másképp láttatott vele élethelyzeteket, szituációkat, megélt és átélt életeseményeket. Remélem, továbbra is hű olvasóim lesznek, s az elkövetkező évben is rákeresnek cikkeimre. 

Ennyit az év megemlékezéséről!

Most már bulira fel! Kezdődjék a mulatság!  :-)

Sikerekben, eredményekben gazdag, szeretetteljes, nyugodt
Boldog Új Évet Kívánok!

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

0 Tovább

8 dolog, amit a férfiak szívesebben csinálnak a szexnél

A szex, a szeretkezés fontos egy kapcsolatban. Fontos, hogy a társak megleljék az összhangot, kellően egymásra hangolódjanak, és passzoljanak. Akkor lesz ugyanis igazán élvezetes! Márpedig a kiegyensúlyozott lelkivilágunk és szellemi boldogságunk érdekében szükség van a harmonikus szerelmi életre is. 

napló párkapcsolat szex szeretkezés romantika erotika

Mégis vannak olyan élethelyzetek, amikor nem kívánjuk a szexet. Amikor valami mást csinálnánk szívesebben. Ez bizony nem csak a nőkre jellemző. A köztudatban elterjedt mondással ellentétben bizony a férfi sem áll mindig készen a szexre. Olykor a férfiak is másban szeretnének elmerülni.

A minap olvastam ezzel kapcsolatban egy érdekes cikket, ami igen felkeltette az érdeklődésemet. Lássuk, mi tudja elvonni a férfi figyelmét a csodás női bájakról?

napló párkapcsolat szex szeretkezés romantika erotika

Evés

A férfiak zöme szereti a hasát. Szeretnek jókat, finomakat enni. Nem véletlen a mondás, hogy egy férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. :-)

Gazdagság

Ez egy elég érdekes megállapítás. Vannak felmérések, amik azt bizonyítják, hogy sok férfi inkább lenne gazdag, mintsem szexelne. Fontosabb számukra a pénz, mint azt mi nők gondolnánk? Vagy esetleg úgy vélik, pénzért mindent megkaphatnak? Nos, nem tudom, mi igaz ebből, de ez a pont is helyet kapott a listán.

Orális szex

A legtöbb férfi előnyben részesíti az orális szexet a nemi aktus helyett. Talán a túlzott kényelem miatt? Vagy egyszerűen csak élvezetesebb?

Maszturbálás

Erre sem gondoltam volna első körben, de a férfiak mégis sokszor előnyben részesítik saját maguk kielégítését a szeretkezésnél. Ennek több oka is lehet. Na jó, az valószínűleg igaz, hogy ki ismerné jobban a testüket, mint saját maguk? Maguknak így talán könnyebb, egyszerűbb örömet okozni, biztosan mindig megfelelő a tempó és erősség is. Valószínűleg nem mindig van kedvük foglalkozni a női testtel, ugyanakkor vágynak a kielégülésre. Ez megfelelő megoldásnak tűnhet ilyenkor.

napló párkapcsolat szex szeretkezés romantika erotika

Alvás

Sok férfi valóban elfárad az egész napos munkától, vagy egy egész napos túrától, így este már csak arra marad ereje, hogy ágyba zuhanva párnájára hajtsa felét. Bármilyen meglepő, a férfi szervezetnek is szüksége van alvásra, másképp nem működik! :-)

Tévézés

Amikor a test elég fáradt, de aludni még nem képes, ugyanakkor valami könnyed kikapcsolódásra vágyik az agy, hát sokszor a fotelba roskadva a távirányító felé nyúlnak a férfi kezek. Nem feltétlenül azért, mert focit, vagy valami egyéb fontos és érdekes műsort szeretnének nézni, csak egyszerűen pihenve szeretnének egy picit kikapcsolódni.

Játék

Sok férfi olyan, mintha lélekben gyermek maradt volna. Vagy legalábbis időnként kibújik belőlük a gyermeki játszhatnék. Na jó, azért ezek a játékok nyilván eltérnek a gyermeki változattól. De a lényeg ugyanaz. Az önfeledt kikapcsolódás. Sokszor választja eme tevékenységet a férfi az ágyban hancúrozás helyett.

Ölelés

A férfiak is szeretnek romantikázni. Szeretik az erotikus összebújást, minden további testi érintkezés nélkül. Néha csak szeretik érezni a szeretett hölgy közelségét, illatát, teste melegét. De nem kívánnak ennél többet, csak egy ölelést. Persze sokszor mi is szeretjük erős, izmos vállukra hajtani fejünk, miközben karjuk védelmezőn, gyengéden átölel...

napló párkapcsolat szex szeretkezés romantika erotika

Kedves Hölgyeim!

Aggodalomra semmi ok! Ezek teljesen természetes dolgok, és azért, mert egy férfi nem feltétlenül kívánja mindig a szexet, attól még üzemszerűen működik. És hát lássuk be: néha nekünk is szükségünk van egy kis szünetre, ilyenkor fellélegezhetünk! :-)

4 Tovább

Csakazértis

blogavatar

Élethelyzetek, életérzések. Minden, ami engem foglalkoztat, és talán másokat is. Miért ne? És miért igen? Hogyan legyünk vidámak, boldogok, és hogy leljük meg az élet apró örömeit e zajos világban. Keressük, de vajon találjuk-e a válaszokat? Gondolatok pár- és emberi kapcsolatokról.

Hozzászólások