Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Buli van Aprajafalván! BÚÉK!

Elérkezett ez a nap is. Az év utolsó napja. Jó esetben már letettük a munkát, és a bulira készülünk! Barátokkal, családdal, gyermekeinkkel, párunkkal.

Bárhogy is, nagy társaságban vagy szűk családi körben, de elbúcsúztatjuk az évet. Számba vesszük, visszaemlékezünk az év legszebb, legemlékezetesebb eseményeire. Felidézzük, mennyi jó dolog történt velünk. A rosszat most megpróbáljuk elfelejteni. Összpontosítsunk a jóra, a boldogságra, az örömre! Mert hát minden rosszban van valami jó!

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Rossz esetben dolgozunk... Tudjuk, hogy nem minden állhat le, tudjuk, hogy vannak olyan munkakörök, melyben szolgálatot kell teljesíteni.

Egy perc néma csenddel emlékezzünk meg azokról, akik dolgozni kényszerülnek szilveszter éjszakáján.

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Évértékelés

Csendes megemlékezésünk után némiképp fussuk végig, mi mindenről írtam, mi volt a leglényegesebb, legjobban sikerült, legolvasottabb poszt ebben az évben.

Bemutatkoztam: Angyal lennék? Vagy csak egy kísértés?

Elgondolkoztam azon, mi az  a 8 dolog, amit a férfiak szívesebben csinálnak a szexnél.

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Adtam néhány jó(?) tanácsot, hogyan érdemes Interneten társat keresni.

Megosztottam párommal való megismerkedésünk történetét, s ezzel együtt, hogyan kell Hibákkal együtt szeretni a másikat.

Jelenlegi kapcsolatomra építve boncolgattam, hogy vajon Milyen a normális párkapcsolat?

Párom által  megismertem a csend erejét, és ezt megosztottam olvasóimmal a Csend a lelke mindennek - mondja, mikor rendel Doktor Úr?  című posztomban.

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Az Érints meg! cikkben az érintés hatalmáról, míg egy későbbi cikkemben A mosoly erejéről is írtam.

Amikor az ölelésért ölni tudnék, néha annyira vágyom páromra, csak egy ölelésre, semmi többre.

Csokorba szedtem néhány gyönyörű szerelmes videoklippet a Vallomás - dalban mondom el című posztomban.

Elmélkedtem azon, mi az a 21 jó érv, hogy miért legyél boldog.

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Szomorúan érintettem a meddőség témáját a Negyven felett babázni posztba foglalt apró kis történettel.

Írtam a családban elszenvedett lelki terrorról, Amikor nem az ütés fáj leginkább, hanem ennél sokkal súlyosabb, maradandóbb sérülések keletkeznek.

A fájó, sértő hozzászólások ihlették a Kommentelők kézikönyve című művemet.

Nem csak a gyermekekre, de a felnőttekre is jellemző a Megvásárolt barátság, sajnos többször előfordul, mint azt gondolnánk.

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Aktuális helyzetjelentésben írtam meg, hogy Nem jön álom a szememre, s mindezt hogyan élem meg.

Kitértem arra is, hogy Semmi rossz nem tart örökké.

Végül utolsóként említenék egy kis szösszenetet, mely az Üzenet a kórházból címmel született. Volt némi igazságtartalma a dolognak, bár nem épp megjelenésekor volt aktuális.

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

Bízok benne, hogy mindenki megtalálta azt a cikket posztjaim között, ami egy kicsit elgondolkodtatta, esetleg másképp láttatott vele élethelyzeteket, szituációkat, megélt és átélt életeseményeket. Remélem, továbbra is hű olvasóim lesznek, s az elkövetkező évben is rákeresnek cikkeimre. 

Ennyit az év megemlékezéséről!

Most már bulira fel! Kezdődjék a mulatság!  :-)

Sikerekben, eredményekben gazdag, szeretetteljes, nyugodt
Boldog Új Évet Kívánok!

napló emberi kapcsolatok újév óév buli szilveszter évértékelés számvetés visszatekintés

0 Tovább

8 dolog, amit a férfiak szívesebben csinálnak a szexnél

A szex, a szeretkezés fontos egy kapcsolatban. Fontos, hogy a társak megleljék az összhangot, kellően egymásra hangolódjanak, és passzoljanak. Akkor lesz ugyanis igazán élvezetes! Márpedig a kiegyensúlyozott lelkivilágunk és szellemi boldogságunk érdekében szükség van a harmonikus szerelmi életre is. 

napló párkapcsolat szex szeretkezés romantika erotika

Mégis vannak olyan élethelyzetek, amikor nem kívánjuk a szexet. Amikor valami mást csinálnánk szívesebben. Ez bizony nem csak a nőkre jellemző. A köztudatban elterjedt mondással ellentétben bizony a férfi sem áll mindig készen a szexre. Olykor a férfiak is másban szeretnének elmerülni.

A minap olvastam ezzel kapcsolatban egy érdekes cikket, ami igen felkeltette az érdeklődésemet. Lássuk, mi tudja elvonni a férfi figyelmét a csodás női bájakról?

napló párkapcsolat szex szeretkezés romantika erotika

Evés

A férfiak zöme szereti a hasát. Szeretnek jókat, finomakat enni. Nem véletlen a mondás, hogy egy férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. :-)

Gazdagság

Ez egy elég érdekes megállapítás. Vannak felmérések, amik azt bizonyítják, hogy sok férfi inkább lenne gazdag, mintsem szexelne. Fontosabb számukra a pénz, mint azt mi nők gondolnánk? Vagy esetleg úgy vélik, pénzért mindent megkaphatnak? Nos, nem tudom, mi igaz ebből, de ez a pont is helyet kapott a listán.

Orális szex

A legtöbb férfi előnyben részesíti az orális szexet a nemi aktus helyett. Talán a túlzott kényelem miatt? Vagy egyszerűen csak élvezetesebb?

Maszturbálás

Erre sem gondoltam volna első körben, de a férfiak mégis sokszor előnyben részesítik saját maguk kielégítését a szeretkezésnél. Ennek több oka is lehet. Na jó, az valószínűleg igaz, hogy ki ismerné jobban a testüket, mint saját maguk? Maguknak így talán könnyebb, egyszerűbb örömet okozni, biztosan mindig megfelelő a tempó és erősség is. Valószínűleg nem mindig van kedvük foglalkozni a női testtel, ugyanakkor vágynak a kielégülésre. Ez megfelelő megoldásnak tűnhet ilyenkor.

napló párkapcsolat szex szeretkezés romantika erotika

Alvás

Sok férfi valóban elfárad az egész napos munkától, vagy egy egész napos túrától, így este már csak arra marad ereje, hogy ágyba zuhanva párnájára hajtsa felét. Bármilyen meglepő, a férfi szervezetnek is szüksége van alvásra, másképp nem működik! :-)

Tévézés

Amikor a test elég fáradt, de aludni még nem képes, ugyanakkor valami könnyed kikapcsolódásra vágyik az agy, hát sokszor a fotelba roskadva a távirányító felé nyúlnak a férfi kezek. Nem feltétlenül azért, mert focit, vagy valami egyéb fontos és érdekes műsort szeretnének nézni, csak egyszerűen pihenve szeretnének egy picit kikapcsolódni.

Játék

Sok férfi olyan, mintha lélekben gyermek maradt volna. Vagy legalábbis időnként kibújik belőlük a gyermeki játszhatnék. Na jó, azért ezek a játékok nyilván eltérnek a gyermeki változattól. De a lényeg ugyanaz. Az önfeledt kikapcsolódás. Sokszor választja eme tevékenységet a férfi az ágyban hancúrozás helyett.

Ölelés

A férfiak is szeretnek romantikázni. Szeretik az erotikus összebújást, minden további testi érintkezés nélkül. Néha csak szeretik érezni a szeretett hölgy közelségét, illatát, teste melegét. De nem kívánnak ennél többet, csak egy ölelést. Persze sokszor mi is szeretjük erős, izmos vállukra hajtani fejünk, miközben karjuk védelmezőn, gyengéden átölel...

napló párkapcsolat szex szeretkezés romantika erotika

Kedves Hölgyeim!

Aggodalomra semmi ok! Ezek teljesen természetes dolgok, és azért, mert egy férfi nem feltétlenül kívánja mindig a szexet, attól még üzemszerűen működik. És hát lássuk be: néha nekünk is szükségünk van egy kis szünetre, ilyenkor fellélegezhetünk! :-)

4 Tovább

A boldogság bennünk rejlik!

Amikor nem egyedül utazunk, mással megyünk az úton, az jó esetben boldogsággal tölt el bennünket. Jó érzés kedvesünket magunk mellett tudni. Biztonságos távolságban. Tudván, ha szükségünk van rá, csak ki kell nyújtani a kezünk. Ha hallani szeretnénk, csak beszélni kell hozzá. Ha védelmező ölelésére vágyunk, csak a vállára kell hajtanunk a fejünk. Jó érzés megosztani vele gondolatainkat, élményeinket. Jó megélni együtt a napokat, órákat, pillanatokat.

Olykor azonban a csodás idillt tönkreteszik a felhők. Időnként beborul felettünk az ég. Megannyi arcát megmutatja.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szerelem boldogság vita veszekedés

Zápor, zivatar

Néha csak egy futó zápor, zivatar lesz belőle, mely gyorsan átvonul felettünk. Éppen csak megázunk, éppen csak vizesek leszünk tőle. Gyorsan helyreáll a lelki egyensúlyunk, békét köt a bennünk lakozó angyal az ördöggel. Megbékélünk magunkkal, a másikkal, a szituációval. Megbeszéljük a problémákat, megoldjuk azt, feldolgozzuk, majd továbblépünk rajta.

Bocsánatot kérünk és megbocsátunk. Az egymás iránt érzett mély szeretet mindent felülír. A sérelmek nem mélyek, nem is hagynak fájdalmas nyomot maguk után. Igazából talán nem is haragszunk a másikra, bár magunkat olykor hibáztatjuk.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szerelem boldogság vita veszekedés

Vihar

Máskor azonban sötét viharfelhők alatt találjuk magunkat. Ilyenkor hosszan tartó esőzések és szikrázó villámcsapások kíséretében komoly vihar dúl bennünk, közöttünk. Bár közös úton haladunk még mindig, de ez az útszakasz próbára teszi kapcsolatunkat. Azonban ha őszintén és tisztán szeretjük egymást, ez sem jelenthet legyőzhetetlen akadályt.

Minden vihar után kisüt a nap. Amikor a nap meleg sugarai megérintik a lelkünket, kiderül, hogy fontosabbak vagyunk egymásnak, mintsem makacsul tovább ragaszkodjunk saját álláspontunkhoz. Amennyiben képesek vagyunk még örülni a napsütésnek, egyetlen ilyen vihar sem fog szétválasztani bennünket.

Persze fontos, hogy egy-egy heves vihar után tanuljunk a hibáinkból. Közelítve az álláspontunkat, kompromisszumokat kell kötni a másikkal, s bizony olykor magunkkal is. Fel kell ismernünk, mit kellene másképp csinálnunk.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szerelem boldogság vita veszekedés

Tornádó

Néha a vihar tornádóvá duzzad. Veszélyes lesz, kiszámíthatatlanná válik. Mindent magával ragad. Ilyenkor általában többet foglalkozunk saját sérelmeinkkel, mint a másikkal. Saját vérző sebeinket nyalogatva a legtöbbször észre sem vesszük, hogy a veszekedés hevében kimondott szavaink mennyire bántóak a másik számára. Néha bizony csontig hatol. Mindig azt bántjuk, akit a legjobban szeretünk, aki a legközelebb áll hozzánk. Durva sérüléseket tudunk így okozni. Akár olyan sebeket is, melynek hegei sosem gyógyulnak be igazán. Melynek nyomai egész életen át kísértenek. Bocsánatot kérhetünk és megbocsáthatunk. Szavaink, tetteink azonban mélyen bevésődhetnek.

A tornádó elvonulásával kész romhalmazt hagy maga után. Lelkünk, személyiségünk porrá hullik, megsemmisül. A nap ugyan kisüt, mégsem esik jól fürdőzni melegében, nem esik jól körbenézni fényénél. Mindenhol romokat látunk. Felmérhetjük a károkat. Sírhatunk is azután, amit elvesztettünk, amit maga alá temetett az indulatunk.

Azonban nem vesztettünk el mindent. Ha sérelmeinken képesek vagyunk felülkerekedni, innen is fel lehet még állni. Ismét fel lehet építeni, amit a tornádó elpusztított. Kemény munka ez. Mindkettőnknek akarni kell. Sokat-sokat beszélgetni az építkezés ideje alatt. Hol siklott félre, hol rontottuk el? Mit kell másképp csinálnunk? Mit várunk el a másiktól, hogy másképp csinálja? Fel kell ismét építeni a falakat. Nem ugyanazt, s nem ugyanúgy. Másképp kell ezúttal építkeznünk. Tartósabb falakat kell húznunk, mely védelmet nyújt szerelmünknek. Leginkább persze hinnünk kell, hogy meg tudjuk csinálni, hogy egyáltalán van értelme együtt építkezni.

Ha egyikünk kételkedik az a kapcsolat sosem fog stabil alapokon nyugodni. Ha egyikünk már elvesztette a hitét, feladta, akkor nincs többé MI. Akkor már csak TE meg ÉN létezik.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szerelem boldogság vita veszekedés

Nagy utazás

Amikor két ember együtt halad az úton, együtt utazik, az csodás, felemelő érzés. Mert együtt utazni jó! Néha meg-megállni, közös élményeket gyűjteni. Varázslatos lehorgonyozni egy kikötőben. Szétnézni a városban, majd együtt utazni tovább. Utunkat kisebb-nagyobb viharok kísérik, de addig szép minden, míg több a napsütés.

Az, hogy egy kapcsolat mennyi vihart bír el, él túl, az változó. Sok mindentől függ. Az utasok személyiségén, kitartásán, kapcsolatuk mélységén, egymás iránt táplált szeretetén is múlik. Mindenhonnan van visszaút, van felállás. Minden felhő mögött süt a nap! Kérdés persze, hogy együtt akarjuk-e élvezni a napsugár melegét…

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szerelem boldogság vita veszekedés

Az embernek kell, hogy legyen társa az életben. Egy értékes partner. És ha ez megvan, akkor gazdagabb, mint bármelyik király vagy királynő az egész föld kerekén...
J. R. Ward

0 Tovább

Amikor az ölelésért ölni tudnék

Mindenkinek hiányzott annyira valaki egy adott pillanatban, amikor olyan nagyon jó lett volna hozzábújni. Csak szép csendben elveszni a karjai között, érezni a teste melegét, az óvó érintését. Néha csak szeretnénk odabújni párunkhoz, testvérünkhöz, szülőhöz, vagy egy jó baráthoz. Bárkihez, akit szeretünk. Hangtalanul úgy maradni egy percig, mozdulatlanul, és élvezni a pillanat örömét.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat ölelés érintés összebújás érzelem szerelem

Néha nem kell más, csak egy apró érintés, és máris szebb lesz a napunk. Nem kellenek a szavak. Nem kell a beszéd, hangtalanul is értjük egymást. Némán átadjuk egymásnak testünk rezdülését, és már tudjuk, jó helyen vagyunk. Biztonságban. Feltöltődünk a másik által. Erősek és magabiztosak leszünk általa.

Jó érzés párunk mellkasára hajtani fejünk. Érezni lélegzetvételét, hallani szívdobbanását, tudva, mennyire szeret. Jó így maradni, hosszú percekig, jó így elaludni, vagy hajnalban erre ébredni fel.

Ölelés közben kellemes érezni párunk illatát. Beleszippantani a hajába. Felidézni azokat a pillanatokat, mikor megismerkedtünk. A kezdet-kezdetén is ugyanezt éreztük, a jóleső mámort, az izgató illatot. Ismerős. Jól ismerjük, hisz beivódott gondolatunkba, érzékszervünkbe, ott van a tudatunkban, lelkünkben. Ha lehunyjuk szemünk, bármikor képesek vagyunk felidézni az édes illatot, ami annyira kedves szívünknek, ami annyira vonzó számunkra. Amiért annyira bolondulunk.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat ölelés érintés összebújás érzelem szerelem

Izgalmas puszit lehelni kedvesünk nyakára. Ettől a gyengédségtől beleborzong. Végigszalad nem csak az ő hátán, de a miénken is a kellemes melegség. Ajkunkon érezzük ízét, a vágyat, amit keltünk benne, és ami bennünk is felébred iránta.

Minden nő szeret a másik karjába omlani. Ez mindig így volt, s így is marad, de manapság vigyázni kell, mert nem biztos, hogy a másik elkap. S ha elkap, nem biztos, hogy meg is tud tartani...!
Müller Péter

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat ölelés érintés összebújás érzelem szerelem

Drágám!

Egyszerűen csak jó a karjaidban lenni. Amikor csillogó tekintettel nézel engem, átadom magam a pillanatnak, és hiszem, hogy sosem múlik el. Tudom, hogy mindig elkapsz, sőt, együtt zuhanunk a végtelenbe. Ám ha nem vagy velem, időnként annyira elérzékenyülök, hogy ölni tudnék az ölelésedért!

Nem vagyok egyedül,
már nem kell félnem,
szívem elgyengül,
csak át kell élnem.
Becsukom szemem
és téged látlak,
látok egy álmot,
és látok egy vágyat.
Érzem érintésed,
bőrömön leheleted,
nyugtató ölelésed,
óvó figyelmedet.
Finom illatod,
Lágy, puha kezed.
Simogat engem
a tekinteted.
Bár messze vagy
én érezlek téged,
érzem mi te vagy,
mi bennem éget.
Perzseli testem,
égeti szívem,
bennem élsz
elevenen.

0 Tovább

Vallomás - dalban mondom el

Van, amikor a szó nem elég. Amikor nem tudjuk megfelelően szavakba önteni, amit érzünk. Amikor nem vagyunk képesek szavakkal kifejezni gondolatainkat. Ugyanakkor szeretnénk elmondani, mit jelent a másik. Mennyire fontos számunkra, és mennyire fontos életünkben.

napló párkapcsolat szerelem vallomás

Ilyenkor rendszerint a dalt hívjuk segítségül. Annyi csodás, szép szám született a szerelemről, a vallomásról, beszéljenek hát ezek helyettünk!

Ezekkel a különböző műfajú, csodás számokkal, és néhány kedves verssel kívánok mindenkinek varázslatosan szép napot!

Szeretem hallani, mi szívedet nyomja,
Szeretem tudni, mi ennek az oka.
Szeretlek hallgatni, mikor mesélsz nekem,
Szeretlek hallgatni, miközben fogod a kezem.
Szeretem tudni, hogy telik a napod,
Szeretem tudni, milyen lesz holnapod.
Szeretem hallani, miről álmodtál az este,
Szeretem tudni, mitől voltál kétségbe esve.
Szeretem minden óvó mozdulatod,
Szeretem, ahogy felém nyújtod karod,
Szeretem, ahogy magadhoz ölelsz,
Szeretem, ahogy szinte követelsz.
Szeretem, ahogy vígan mosolyogsz,
Szeretem, ahogy boldogan ragyogsz.
Szeretem válladra hajtani fejem,
Szeretem, ahogy simogatod a lelkem.
Szeretem Veled átélni apró örömeid,
Szeretem látni vidáman csillogó szemeid.
Szeretem érezni, hogy boldog vagy velem,
Szeretném tudatni, hogy mindez jó nekem.

Szívembe zárlak,
  Lelkembe égetlek,
    Fejemben látlak,
      Testemmel kívánlak.

        Közel érezlek,
          Bár messze vagy,
            Megkönnyezlek,
              Ha velem vagy.

                 Szemem csukva,
                   Lelkem nyitva,
                     Kezem nyújtom
                        Álmaimba…

Csendesen merengek,
az ablakon kitekintek.
Nézek a messzeségbe,
fel a csillagos égre.
Szívemben hálát érzek,
lelkemben nyugalmat.
Tíz imát mondok érted
és egy fogadalmat.

0 Tovább

Ha elmúlik karácsony

Az egyik legszebb dal.

0 Tovább

Csodás, varázslatos ünnepet!

Csak mert szép, csak mert szívet-lelket melengető. :-)

napló karácsony ünnep emberi kapcsolatok

napló karácsony ünnep emberi kapcsolatok

napló karácsony ünnep emberi kapcsolatok

napló karácsony ünnep emberi kapcsolatok

napló karácsony ünnep emberi kapcsolatok

0 Tovább

Boldog Karácsonyt!

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat karácsony szeretet ünnep

Elérkezett a nap, amit oly sokan vártunk!
Elérkezett, amire annyira vágytunk!
Együtt ülhetünk ma terített asztalnál,
Ami roskadozva finom étkeket kínál.
Boldogság költözik szívünkbe,
Önfeledt öröm a lelkünkbe,
Csillogó könnycsepp a szemünkbe,
Sugárzó szeretet Mindünkbe.

Boldog, békés, áldott, szeretettel teli karácsonyi ünnepeket kívánok!

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat karácsony szeretet ünnep

0 Tovább

Karácsonyi dalok

Dalösszeállítással szeretném kellemesebbé, szeretetteljesebbé tenni az ünnepi készülődést.
Mindenkinek sok boldogságot kívánok!

A legkedvesebb dal, legaranyosabb feldolgozása:

A legismertebb karácsonyi ének:

Talán a legszebb... legalábbis számomra:

Ady Endre versének feldolgozása. Gyönyörű!

Hagyományos, elhagyhatatlan dal:

Három királyok...

Ritmikus és modern! :-)

0 Tovább

Óh, Doktor Úr!

Itt a karácsony. Aztán újév. Az ünnepek, melyektől szinte minden egyedülálló fél. Senki nem szeret egyedül lenni, főleg nem ezeken a napokon.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok ünnep karácsony egyedüllét magány mosoly boldogság

Hiába a család, a barátok, ilyenkor általában mit sem számít mindez. Egyedül kell elmenni egy ünnepi vacsorára, ahol sokan érdeklődve fürkészik tekintetünket, ki nyíltan, ki burkoltan, de rákérdez, nincs valaki láthatáron? Kellemetlen. Ha pedig még család sincs, és valóban egyedül ülünk szentestén, egyedül lessük kisírt szemekkel a karácsonyfánkat, vagy épp az üres szobát, mert még fát sem volt lelki erőnk állítani… na az maga a pokol.

A barátokra általában ilyenkor ritkán számíthatunk. Mindenki a saját családjával ünnepel, ez családi ünnep. Rendszerint nem is érezzük jól magunkat, és sokszor mentjük ki magunk valami indokkal, ha netán meghívást is kapunk tőlük. Ez nem a barátokról szól. Mi is érezzük. És nem akarunk tolakodni.

A társkereső irodák ilyenkor tele vannak. Az internetes társkeresőkre is sokkal többen regisztrálnak ezekben az időkben. Mert ha nem is igaz társra lelnek ilyenkor, de akkor is kell valaki, akivel ha másképp nem, de legalább virtuálisan lehet beszélgetni. Ha pedig egy kellemesen eltöltött vacsora, közös kávézás lesz belőle, már megérte. Ha netán ennél több, akkor szóhoz sem jutunk!

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok ünnep karácsony egyedüllét magány mosoly boldogság

Az Internetes társkeresésről korábban már írtam, talán mások számára is hasznos tanácsokat lehet olvasni abban a posztomban.

Senki sem szeret egyedül lenni. Mindenki vágyik valakire, akihez hozzábújhat, akire rámosolyoghat, vagy akivel karöltve végigsétál az utcán, a város díszeit, színeit, fényeit szemlélve.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok ünnep karácsony egyedüllét magány mosoly boldogság

Persze aki egyedül van, tegyen ellene! Próbálja más társaságát keresni. Sosem lehet tudni, mikor találunk rá életünk párjára.

Ha mégis egyedül töltenénk az ünnepet, legalább békében tegyük. Hallgassunk kellemes dalokat, nézzünk minél több filmet, lelkesítsük, szórakoztassuk  magunkat, gyorsabban és jobban telik így az idő. Ne búsuljunk, mert ez az, amit nem tehetünk! Semmi rossz nem tart örökké!  Mindig, mindig kisüt a nap! Mosolyogjunk a világba, és mutassuk meg, csakazértis boldogok vagyunk!

Mindenkinek szeretetteljes, boldog ünnepeket kívánok!

0 Tovább

Advent negyedik vasárnapja

Már csak néhány nap van hátra karácsonyig. Már alig kell párat aludnunk, és mindenki boldogan, szeretettel ülhet le az ünnepi asztalhoz, bonthatja a gondosan becsomagolt ajándékokat. Csilloghatnak a vidám gyermekszemek, megpillantva a csodás ajándékokat.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat advent karácsony

Gyújtsuk meg hát az utolsó, a negyedik gyertyánkat is az Adventi koszorún. Közben gondoljunk szeretteinkre. Gondoljunk a csodás percekre, miket együtt élhettünk meg. Teljen meg szívünk szeretettel, napunk vidámsággal.

Most már valóban csak az utolsó simítások vannak az ünnepi készülődésből. Már valóban alig marad idő, mikor önfeledten élvezhetjük egymás társaságát. Még ezt az utolsó vasárnapot használjuk ki egy közös nagy sétára. Bújjunk össze, és képzeljük el, néhány nap múlva mekkora örömöt fogunk látni a másik arcán.

Nagyon szép napot kívánok mindenkinek! Áldott készülődést!

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat advent karácsony

0 Tovább

7vége

Beköszöntött a hideg, esős idő. Menetrend szerint megérkezett. A hóesés ugyan még várat magára. Ezzel egyidejűleg átalakulnak a szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeink. Némiképp beszűkülnek. Mondhatni teljesen átalakulnak.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat eső hétvége hideg tél karácsony

A karácsony közeledtével beállt az őrület. A szabadtéri programok nagy részének lőttek. A szalonnasütés ideje leáldozott. Ellenben sokan azt hiszik, hogy ilyenkor ötször annyit kell enni, főzni, sütni, mert mindenki gyomor térfogata jelentősen megnőtt. Sokan úgy vásárolnak, mintha világvége lenne, vagy legalábbis az elkövetkező időben nem lehetne kapni semmit. Őrült tömeg az áruházakban, tülekedés, türelmetlenkedés, megjelentek a karácsonyi hangulat gyilkosok.

Bár hűvösben is fontos kimozdulni, nagyokat sétálni a természetben, de az eső kifejezetten nem a barátunk. Amikor esik, akkor a lehető legjobb otthon maradni, vagy olyan baráti és családi programokat szervezni, ami mindenképp zárt helyhez kötött.

Aki  nem adja át magát a karácsony előtti örületnek, és valóban hangulatosan, harmónikusan, szeretetben és boldogságban szeretné eltölteni ezeket a napokat, sok lehetőség közül választhatnak.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat eső hétvége hideg tél karácsony

Eljött az ideje, hogy leporoljuk és elővegyük könyveinket. Avagy beiratkozzunk egy könyvtárba. Ez utóbbi némiképp kényelmesebb megoldás. A nappalok rövidülésével, a korai sötétedéssel óhatatlanul együtt jár, hogy este hamarabb vackoljuk be magunkat az ágyba. Elalvás előtt izgalmas kézbe venni egy-egy jó könyvet. Lelkünket, szellemünket mindenképp melengeti az olvasás.

Persze esti elfoglaltságot - ki-ki vérmérséklete szerint - mást is találhat. De ebbe most ne menjünk bele. :-)

Amennyiben társas elfoglaltságban gondolkodunk, izgalmasak és szórakoztatóak lehetnek a különböző kártyajátékok, társasjátékok. Nem csak gyermekeknek. Felüdülést jelenthet együtt nevetni, szórakozni szeretteinkkel.

A nyári nagy melegben talán nem okoz akkora élvezetet a forró sütő előtti ténykedés, mint ebben az időben. Ki ne szeretné a süteményeket, különböző finomságokat? Csodás dolog meglepni magunkat, családunkat és barátainkat egy-egy édes nyalánksággal. Avagy sóssal is persze. Ki-ki ízlése szerint. Amennyiben együtt készítjük el azokat, nem csak a közös fogyasztás okozhat örömet, de már maga az alkotás is felüdülés lehet.

Előkerülhetnek a szekrény mélyére gondosan elcsomagolt, félbehagyott kézimunkák, kötés, horgolás, hímzések. Karácsony közeledtére gondolva amúgy is hasznos lehet effajta ajándékok készítése. Vagy egyszerűen csak praktikus, mindamellett, hogy kellemes időtöltés is.

Ha nincs kreatívabb ötletünk (vagy kedvünk máshoz), akkor a fárasztó nap után bevackolhatjuk magunkat a tévé elé. Nem feltétlenül a híradó a legszórakoztatóbb műsor, bár kétségtelen, hogy tudni kell a világban történtekről. Az esténket nem az fogja feldobni. Szórakoztatóbb lehet akár egy film, akár egy könnyed, humoros sorozat megnézése. A nap levezetéseként ellazulhatunk testileg, szellemileg egyaránt.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat eső hétvége hideg tél karácsony

Rengeteg lehetőségünk van szabadidőnk kellemes eltöltésére. Egy dolgot azonban nem tehetünk: nem szabad csüggedni, leengedni, sem lehangoltan bámulni a plafont. Csak a tél köszöntött be, nem a világvége! :-)

0 Tovább

15 érv, hogy mosolyogva várd az ünnepet!

Hamarosan beköszönt a karácsony. Eltelt ismét egy év, gyorsan röpül az idő. Még csak most szedtük le a fáról a díszeket, még csak most tüntettük el a szőnyegpadlóból a fenyőfa tűleveleit, de máris ismét fát állítunk, máris előszedjük a gondosan elcsomagolt kellékeket.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat ünnep karácsony öröm boldogság mosoly

A bevásárláson, az ajándék készítésen és csomagoláson talán már sokan túl vannak. Már a lakás különböző rejtekhelyein várják a kisebb-nagyobb csomagok, hogy elérkezzen az idő, és központi figyelmet nyerjenek. Izgatottan várjuk, hogy ki mit szól majd hozzájuk.

Mégis oly sok emberbe ilyenkor szomorúság, bánat költözik. Mégis sokan szoronganak, feszültek, s így nem tudják önfeledten élvezni a készülődés örömeit. Ne tegyék! Ez az év legszebb ünnepe! Akkor is, ha egyedül készülünk megélni mindezt, akkor is, ha nagycsaláddal vagyunk körbevéve. Mindenképp szép, csodálatos, ne hagyjuk, hogy elveszítse varázsát, ne hagyjuk, hogy bármi is tönkretegye ezt!

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat ünnep karácsony öröm boldogság mosoly

Mosolyogva, örömmel várd az ünnepet!
 

  1. Akkor is elérkezik, ha szorongva, feszülten várod!
     
  2. Sokkal jobban fogod érezni magad, ha közben mosolyogsz!
     
  3. Mosolyoddal másnak is kellemes perceket okozol!
     
  4. Ha kitárod a szíved-lelked, sokszorosan megtérül!
     
  5. Hatványozott számban kapod vissza a mosolyt, jókedvet, és jókívánságokat, amiket ilyenkor mások felé sugárzol!
     
  6. Ha boldogság és kiegyensúlyozottság árad belőled, azzal másokat is megnyugtatsz, akaratlanul is mosolyt csalva arcukra!
     
  7. Gördülékenyebben veszed az akadályokat!
     
  8. Minden gond nélkül nekifutsz újra és újra, ha elakadnál!
     
  9. Nem fogsz mérgelődni, ha valami mégsem a terveid szerint alakul!
     
  10. Szeretettel a szívedben könnyebb elaludni, szépeket álmodni, és reggel korán kelni!
     
  11. Mosolyogva nem a feladatot, a kötelességet és a karcsú pénztárcádat látod, hanem az ünnep szépségeit!
     
  12. Mosolyogva készített ételbe, süteménybe a szíved összes szeretetét is belesütöd!
     
  13. Mosollyal az arcodon nem elriasztod magadtól az embereket, szeretteidet, hanem magadhoz vonzod!
     
  14. Mosolyoddal boldoggá és szebbé teszed az ünnepet mások számára is!
     
  15. Ne feledd, mosollyal az arcodon szebb vagy! Szebben csillog a szemed is!

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat ünnep karácsony öröm boldogság mosoly

Mindig, mindenbe lehet örömöt találni, boldogságot lelni, és csakazértis megmutatni a világnak, hogy képesek vagyunk boldog lenni, az élet minden problémája ellenére is!

Örülj és légy boldog karácsonykor! Az ünnepet és a vele járó készülődést is beleértve. Sokkal jobban fogod érezni magad! Próbáld ki!

0 Tovább

Advent harmadik vasárnapja

Szép napra virradtunk! Hosszú hét van mögöttünk, és egy picikét lehet ma csak pihenni, de azért ne hagyjuk, hogy bármi is elvegye a jókedvünket! Mosolyogjunk bele a világba, gondoljunk a szeretteinkre!

napló emberi kapcsolatok advent karácsony

Mostanra már talán mindenkinek megvásároltuk az ajándékot. Az ügyesek már díszes csomagolásba is öltöztették azokat. Talán a női fejekben összeállt az ünnepi menü, a készítendő sütemények listája is. Talán olyan is van a választottak között, ami több napra is elegendő, felmelegítve is finom, nem csak frissen készítve, így remélhetőleg a nők is tudnak majd az ünnepek alatt pihenni. Nekik is kijár az egész éves hajtás után, hogy egy picit magukra is legyen idejük, ne csak a konyhában szorgoskodjanak.

Ma még lesz alkalom a karácsonyi vásárokra kinézni. Nem feltétlenül azért, hogy még néhány, időnként teljesen haszontalan kis csecse-becsét vásároljunk, sokkal inkább azért, hogy a varázslatos hangulatát élvezzük, a feldíszített környezetet megcsodáljuk, karácsonyi zenét hallgatva közben. Jó beleszippantani a friss hideg levegőbe, miközben meleg sállal a nyakunkban, kötött sapkával a fejünkön sétálunk.

Szeretem a vásárok hangulatát. Szeretem érezni a sült gesztenye, vagy épp a forró bor illatát. Hiába vannak sokan, ott valahogy mégis mintha megállt volna az idő. Senki nem siet, mindenki átéli, megéli a pillanatot. Szeretek ilyenkor párommal lenni, lassan sétálva végignézni a portékát. Ez szinte hozzátartozik a karácsonyi előjátékhoz. Megalapozza a karácsonyi hangulatot. Kell ez a szívemnek-lelkemnek egyaránt.

Hazatérve persze ne feledjük meggyújtani a harmadik gyertyát! Tudjuk, hogy ez a varázslat a karácsony közeledtét jelenti.

Mindenkinek békés, boldog napot kívánok!

napló emberi kapcsolatok advent karácsony

0 Tovább

Advent második vasárnapja

Na ezt is megértük! Van aki számára ez egészen meglepő! Loholunk, versenyt futunk az idővel, no és a pénztárcánkkal is. Képtelen dolgokat vagyunk képesek megvalósítani, csodát és varázslatot hozunk létre. Már-már úgy érezzük, végünk, de még annyi időnk van karácsonyig! Szóval nyugodtan lassíthatunk is egy kicsit akár.

Ma olyan szerencsések vagyunk, hogy nem csupán Advent második vasárnapját ünnepelhetjük, meggyújtva a második gyertyát, hanem ma reggel még a Mikulás is bekukkantott otthonainkba. Ritkán adódik, hogy e két esemény egy napon legyen!

Nyugodtan dőljünk hátra, pihenjünk meg egy kicsit, és egyszerűen élvezzük e nap örömét!

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat advent mikulás gyertya

0 Tovább

Mikulás

Ha jók voltatok, ha elég sok és jó posztot készítettetek, ha nem írtatok mások számára bosszantó és lelketlen hozzászólásokat, akkor talán, talán ma hajnalban Ti is találtok valamit a kikészített csizmátokban! Na menjetek, és nézzétek meg gyorsan!

napló emberi kapcsolatok mikulás

Mindenkinek kellemes napot kívánok!

0 Tovább

Csakazértis

blogavatar

Élethelyzetek, életérzések. Minden, ami engem foglalkoztat, és talán másokat is. Miért ne? És miért igen? Hogyan legyünk vidámak, boldogok, és hogy leljük meg az élet apró örömeit e zajos világban. Keressük, de vajon találjuk-e a válaszokat? Gondolatok pár- és emberi kapcsolatokról.

Hozzászólások