Tudom, hogy a téma megosztó. Kinek jó, kinek rossz tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban. Sokan merő előítéletből nem is próbálják ki. Mások, ha regisztrálnak is, erős fenntartásokkal teszik azt. Én kipróbáltam. Saját tapasztalataimat szeretném megosztani, megfűszerezve mások véleményével. Olyan céllal, hogy aki tud, tanuljon belőle, míg mások merítsenek erőt, bátorságot. Mert jó figyelni másokra, meghallgatni őket, és tanulni a hibáikból. 

napló párkapcsolat társkeresés internet

Az első, amivel először találkozunk az az, hogy ami ingyenes, azért fizetni kell. Rég rájöhettünk volna, hogy semmit nem adnak ingyen. Mindennek ára van. Jelentem, megtanultuk a leckét!

Ingyen lehet regisztrálni, feltölthetjük képeinket, kitölthetjük az adatlapunkat. Ám ha ennél többet akarunk, zsebünk mélyére kell nyúlni. Jó lenne mások adatlapját is elolvasni. Mások képeit is látni. Szerencsés, ha tudunk levelet írni, és válaszolni a nekünk szólókra. Vagy csak én gondolom azt, hogy sokat várok el egy társkereső oldaltól?

Ha valóban komolyan gondoljuk a társkeresést, legyünk őszinték. Nincs értelme hazudni a magasságunk, súlyunk, vagy bármi más tekintetében. Sose adjuk ki magunkat másnak, mint ami. Máskülönben nagy csalódás lehetünk. Vállaljuk fel a hibáinkat, merjük kimondani, hogy nehéz esetek vagyunk, vagy épp visszahúzódó, otthonülő típus. Ha valaki ettől már az elején megijed, hát fusson el jó messzire. De ha később döbben rá, csalódás lesz számunkra. Mindketten jobban járunk, és sok felesleges körtől kíméljük meg egymást.

Nem szabad túl nagy feltételt, túl sok kritériumot támasztani a másik fél felé. Mert könnyen lehet, hogy akiről álmodunk, az még meg sem született… vagyis az embereket önmagukért, önmagukban kell megismerni, és elfogadni. Nem egy álomképet, egy ideált kergetni.

Ha olyan férfit keresel, aki vonzó, jó humorú, eszes, határozott, érzékeny, remek szerető, ugyanakkor ragaszkodó és romantikus, válts mozijegyet...
Vavyan Fable

Sose görcsöljünk rá a társkeresésre. Ne lássák, ne érezzék rajtunk, hogy mennyire akarunk valakihez tartozni. Senki nem akar valaki lenni az életünkben. Senki nem akar pótlék lenni, hogy egy űrt töltsön be. Mindenki a TÁRS szeretne lenni, az egyedüli, az igazi, aki boldoggá tehet! Amit nagyon akarunk, az érkezik el a legkésőbb. Laza, kötetlen beszélgetésekből sokkal többet hozhat ki az élet, mintsem gondolnánk.

Sose a külső alapján ítéljünk! Bízzunk a megérzéseinkben! Adjunk esélyt a másiknak, ha egy kicsit is érezzük, hogy jó vele beszélgetni, öröm várni rá a chaten, és szívesen hallanánk újra a hangját. Lehet értékes, érdekes és szerethető ember, és nem kell azonnal x-et kapnia.

Ám ha mindezt be is tartjuk, jó ha tisztában vagyunk vele, hogy sok ember csak szexpartnert keres ezeken az oldalakon. Egyéjszakás kalandokat. Kezeljük némi fenntartással hát a megkereséseket. Legyünk nyitottak, de maradjunk a valóság talaján. Jó, ha két lábbal a földön állunk, nyitva a szemünk, és akkor megtalálhatjuk a sok értéktelen kavics között azt az értékes kagylót, ami miatt elmondhatjuk, igen, megérte!