Beköszöntött a hideg, esős idő. Menetrend szerint megérkezett. A hóesés ugyan még várat magára. Ezzel egyidejűleg átalakulnak a szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeink. Némiképp beszűkülnek. Mondhatni teljesen átalakulnak.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat eső hétvége hideg tél karácsony

A karácsony közeledtével beállt az őrület. A szabadtéri programok nagy részének lőttek. A szalonnasütés ideje leáldozott. Ellenben sokan azt hiszik, hogy ilyenkor ötször annyit kell enni, főzni, sütni, mert mindenki gyomor térfogata jelentősen megnőtt. Sokan úgy vásárolnak, mintha világvége lenne, vagy legalábbis az elkövetkező időben nem lehetne kapni semmit. Őrült tömeg az áruházakban, tülekedés, türelmetlenkedés, megjelentek a karácsonyi hangulat gyilkosok.

Bár hűvösben is fontos kimozdulni, nagyokat sétálni a természetben, de az eső kifejezetten nem a barátunk. Amikor esik, akkor a lehető legjobb otthon maradni, vagy olyan baráti és családi programokat szervezni, ami mindenképp zárt helyhez kötött.

Aki  nem adja át magát a karácsony előtti örületnek, és valóban hangulatosan, harmónikusan, szeretetben és boldogságban szeretné eltölteni ezeket a napokat, sok lehetőség közül választhatnak.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat eső hétvége hideg tél karácsony

Eljött az ideje, hogy leporoljuk és elővegyük könyveinket. Avagy beiratkozzunk egy könyvtárba. Ez utóbbi némiképp kényelmesebb megoldás. A nappalok rövidülésével, a korai sötétedéssel óhatatlanul együtt jár, hogy este hamarabb vackoljuk be magunkat az ágyba. Elalvás előtt izgalmas kézbe venni egy-egy jó könyvet. Lelkünket, szellemünket mindenképp melengeti az olvasás.

Persze esti elfoglaltságot - ki-ki vérmérséklete szerint - mást is találhat. De ebbe most ne menjünk bele. :-)

Amennyiben társas elfoglaltságban gondolkodunk, izgalmasak és szórakoztatóak lehetnek a különböző kártyajátékok, társasjátékok. Nem csak gyermekeknek. Felüdülést jelenthet együtt nevetni, szórakozni szeretteinkkel.

A nyári nagy melegben talán nem okoz akkora élvezetet a forró sütő előtti ténykedés, mint ebben az időben. Ki ne szeretné a süteményeket, különböző finomságokat? Csodás dolog meglepni magunkat, családunkat és barátainkat egy-egy édes nyalánksággal. Avagy sóssal is persze. Ki-ki ízlése szerint. Amennyiben együtt készítjük el azokat, nem csak a közös fogyasztás okozhat örömet, de már maga az alkotás is felüdülés lehet.

Előkerülhetnek a szekrény mélyére gondosan elcsomagolt, félbehagyott kézimunkák, kötés, horgolás, hímzések. Karácsony közeledtére gondolva amúgy is hasznos lehet effajta ajándékok készítése. Vagy egyszerűen csak praktikus, mindamellett, hogy kellemes időtöltés is.

Ha nincs kreatívabb ötletünk (vagy kedvünk máshoz), akkor a fárasztó nap után bevackolhatjuk magunkat a tévé elé. Nem feltétlenül a híradó a legszórakoztatóbb műsor, bár kétségtelen, hogy tudni kell a világban történtekről. Az esténket nem az fogja feldobni. Szórakoztatóbb lehet akár egy film, akár egy könnyed, humoros sorozat megnézése. A nap levezetéseként ellazulhatunk testileg, szellemileg egyaránt.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat eső hétvége hideg tél karácsony

Rengeteg lehetőségünk van szabadidőnk kellemes eltöltésére. Egy dolgot azonban nem tehetünk: nem szabad csüggedni, leengedni, sem lehangoltan bámulni a plafont. Csak a tél köszöntött be, nem a világvége! :-)