Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Advent negyedik vasárnapja

Már csak néhány nap van hátra karácsonyig. Már alig kell párat aludnunk, és mindenki boldogan, szeretettel ülhet le az ünnepi asztalhoz, bonthatja a gondosan becsomagolt ajándékokat. Csilloghatnak a vidám gyermekszemek, megpillantva a csodás ajándékokat.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat advent karácsony

Gyújtsuk meg hát az utolsó, a negyedik gyertyánkat is az Adventi koszorún. Közben gondoljunk szeretteinkre. Gondoljunk a csodás percekre, miket együtt élhettünk meg. Teljen meg szívünk szeretettel, napunk vidámsággal.

Most már valóban csak az utolsó simítások vannak az ünnepi készülődésből. Már valóban alig marad idő, mikor önfeledten élvezhetjük egymás társaságát. Még ezt az utolsó vasárnapot használjuk ki egy közös nagy sétára. Bújjunk össze, és képzeljük el, néhány nap múlva mekkora örömöt fogunk látni a másik arcán.

Nagyon szép napot kívánok mindenkinek! Áldott készülődést!

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat advent karácsony

0 Tovább

7vége

Beköszöntött a hideg, esős idő. Menetrend szerint megérkezett. A hóesés ugyan még várat magára. Ezzel egyidejűleg átalakulnak a szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeink. Némiképp beszűkülnek. Mondhatni teljesen átalakulnak.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat eső hétvége hideg tél karácsony

A karácsony közeledtével beállt az őrület. A szabadtéri programok nagy részének lőttek. A szalonnasütés ideje leáldozott. Ellenben sokan azt hiszik, hogy ilyenkor ötször annyit kell enni, főzni, sütni, mert mindenki gyomor térfogata jelentősen megnőtt. Sokan úgy vásárolnak, mintha világvége lenne, vagy legalábbis az elkövetkező időben nem lehetne kapni semmit. Őrült tömeg az áruházakban, tülekedés, türelmetlenkedés, megjelentek a karácsonyi hangulat gyilkosok.

Bár hűvösben is fontos kimozdulni, nagyokat sétálni a természetben, de az eső kifejezetten nem a barátunk. Amikor esik, akkor a lehető legjobb otthon maradni, vagy olyan baráti és családi programokat szervezni, ami mindenképp zárt helyhez kötött.

Aki  nem adja át magát a karácsony előtti örületnek, és valóban hangulatosan, harmónikusan, szeretetben és boldogságban szeretné eltölteni ezeket a napokat, sok lehetőség közül választhatnak.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat eső hétvége hideg tél karácsony

Eljött az ideje, hogy leporoljuk és elővegyük könyveinket. Avagy beiratkozzunk egy könyvtárba. Ez utóbbi némiképp kényelmesebb megoldás. A nappalok rövidülésével, a korai sötétedéssel óhatatlanul együtt jár, hogy este hamarabb vackoljuk be magunkat az ágyba. Elalvás előtt izgalmas kézbe venni egy-egy jó könyvet. Lelkünket, szellemünket mindenképp melengeti az olvasás.

Persze esti elfoglaltságot - ki-ki vérmérséklete szerint - mást is találhat. De ebbe most ne menjünk bele. :-)

Amennyiben társas elfoglaltságban gondolkodunk, izgalmasak és szórakoztatóak lehetnek a különböző kártyajátékok, társasjátékok. Nem csak gyermekeknek. Felüdülést jelenthet együtt nevetni, szórakozni szeretteinkkel.

A nyári nagy melegben talán nem okoz akkora élvezetet a forró sütő előtti ténykedés, mint ebben az időben. Ki ne szeretné a süteményeket, különböző finomságokat? Csodás dolog meglepni magunkat, családunkat és barátainkat egy-egy édes nyalánksággal. Avagy sóssal is persze. Ki-ki ízlése szerint. Amennyiben együtt készítjük el azokat, nem csak a közös fogyasztás okozhat örömet, de már maga az alkotás is felüdülés lehet.

Előkerülhetnek a szekrény mélyére gondosan elcsomagolt, félbehagyott kézimunkák, kötés, horgolás, hímzések. Karácsony közeledtére gondolva amúgy is hasznos lehet effajta ajándékok készítése. Vagy egyszerűen csak praktikus, mindamellett, hogy kellemes időtöltés is.

Ha nincs kreatívabb ötletünk (vagy kedvünk máshoz), akkor a fárasztó nap után bevackolhatjuk magunkat a tévé elé. Nem feltétlenül a híradó a legszórakoztatóbb műsor, bár kétségtelen, hogy tudni kell a világban történtekről. Az esténket nem az fogja feldobni. Szórakoztatóbb lehet akár egy film, akár egy könnyed, humoros sorozat megnézése. A nap levezetéseként ellazulhatunk testileg, szellemileg egyaránt.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat eső hétvége hideg tél karácsony

Rengeteg lehetőségünk van szabadidőnk kellemes eltöltésére. Egy dolgot azonban nem tehetünk: nem szabad csüggedni, leengedni, sem lehangoltan bámulni a plafont. Csak a tél köszöntött be, nem a világvége! :-)

0 Tovább

15 érv, hogy mosolyogva várd az ünnepet!

Hamarosan beköszönt a karácsony. Eltelt ismét egy év, gyorsan röpül az idő. Még csak most szedtük le a fáról a díszeket, még csak most tüntettük el a szőnyegpadlóból a fenyőfa tűleveleit, de máris ismét fát állítunk, máris előszedjük a gondosan elcsomagolt kellékeket.

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat ünnep karácsony öröm boldogság mosoly

A bevásárláson, az ajándék készítésen és csomagoláson talán már sokan túl vannak. Már a lakás különböző rejtekhelyein várják a kisebb-nagyobb csomagok, hogy elérkezzen az idő, és központi figyelmet nyerjenek. Izgatottan várjuk, hogy ki mit szól majd hozzájuk.

Mégis oly sok emberbe ilyenkor szomorúság, bánat költözik. Mégis sokan szoronganak, feszültek, s így nem tudják önfeledten élvezni a készülődés örömeit. Ne tegyék! Ez az év legszebb ünnepe! Akkor is, ha egyedül készülünk megélni mindezt, akkor is, ha nagycsaláddal vagyunk körbevéve. Mindenképp szép, csodálatos, ne hagyjuk, hogy elveszítse varázsát, ne hagyjuk, hogy bármi is tönkretegye ezt!

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat ünnep karácsony öröm boldogság mosoly

Mosolyogva, örömmel várd az ünnepet!
 

  1. Akkor is elérkezik, ha szorongva, feszülten várod!
     
  2. Sokkal jobban fogod érezni magad, ha közben mosolyogsz!
     
  3. Mosolyoddal másnak is kellemes perceket okozol!
     
  4. Ha kitárod a szíved-lelked, sokszorosan megtérül!
     
  5. Hatványozott számban kapod vissza a mosolyt, jókedvet, és jókívánságokat, amiket ilyenkor mások felé sugárzol!
     
  6. Ha boldogság és kiegyensúlyozottság árad belőled, azzal másokat is megnyugtatsz, akaratlanul is mosolyt csalva arcukra!
     
  7. Gördülékenyebben veszed az akadályokat!
     
  8. Minden gond nélkül nekifutsz újra és újra, ha elakadnál!
     
  9. Nem fogsz mérgelődni, ha valami mégsem a terveid szerint alakul!
     
  10. Szeretettel a szívedben könnyebb elaludni, szépeket álmodni, és reggel korán kelni!
     
  11. Mosolyogva nem a feladatot, a kötelességet és a karcsú pénztárcádat látod, hanem az ünnep szépségeit!
     
  12. Mosolyogva készített ételbe, süteménybe a szíved összes szeretetét is belesütöd!
     
  13. Mosollyal az arcodon nem elriasztod magadtól az embereket, szeretteidet, hanem magadhoz vonzod!
     
  14. Mosolyoddal boldoggá és szebbé teszed az ünnepet mások számára is!
     
  15. Ne feledd, mosollyal az arcodon szebb vagy! Szebben csillog a szemed is!

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat ünnep karácsony öröm boldogság mosoly

Mindig, mindenbe lehet örömöt találni, boldogságot lelni, és csakazértis megmutatni a világnak, hogy képesek vagyunk boldog lenni, az élet minden problémája ellenére is!

Örülj és légy boldog karácsonykor! Az ünnepet és a vele járó készülődést is beleértve. Sokkal jobban fogod érezni magad! Próbáld ki!

0 Tovább

Advent második vasárnapja

Na ezt is megértük! Van aki számára ez egészen meglepő! Loholunk, versenyt futunk az idővel, no és a pénztárcánkkal is. Képtelen dolgokat vagyunk képesek megvalósítani, csodát és varázslatot hozunk létre. Már-már úgy érezzük, végünk, de még annyi időnk van karácsonyig! Szóval nyugodtan lassíthatunk is egy kicsit akár.

Ma olyan szerencsések vagyunk, hogy nem csupán Advent második vasárnapját ünnepelhetjük, meggyújtva a második gyertyát, hanem ma reggel még a Mikulás is bekukkantott otthonainkba. Ritkán adódik, hogy e két esemény egy napon legyen!

Nyugodtan dőljünk hátra, pihenjünk meg egy kicsit, és egyszerűen élvezzük e nap örömét!

napló emberi kapcsolatok párkapcsolat advent mikulás gyertya

0 Tovább

Advent első vasárnapja

Elérkezett Advent első vasárnapja. Ki várta, ki nem, de megállíthatatlanul itt van. Legtöbben feldíszítjük a már nagytakarításon átesett otthonunkat. Ablakokat is festünk, vagy épp kitesszük a leporolt világítást. Csinosítjuk még egy kicsit a szobát, felkerülnek, kikerülnek az apró díszek, és persze az elengedhetetlen adventi koszorú is asztalunk dísze lesz.

emberi kapcsolatok párkapcsolat advent koszorú

Bájosan szép alkotások születnek. Végül körbenézve hatalmas elégedettség, nyugalom és büszkeség árasztja el lelkünket. Általában…

Készülünk a karácsonyra. Hitünk és vallásunk szerint. Mert bár ez vallási ünnep, mégis mindenki készülődik. Sokan már túl vannak az ajándékok vásárlásain, mások meg épp most fognak majd neki. Persze mindig akad, aki a legutolsó pillanatra hagyja ezt is, és szenteste délelőttjét tartja a legalkalmasabb időpontnak erre. Végül minden időben a fa alá kerül. Remélhetőleg…

A gyerekek szorgosan írják Jézuskának szóló kívánságaikat. Hiszik, hogy amit nagyon és mélyen akarnak, megkapják. A felnőttek azon vannak, hogy szép és gazdag napokat varázsoljanak gyermekeiknek. Mindenki készülődik, ki így, ki úgy.

emberi kapcsolatok párkapcsolat advent koszorú

Persze mindig akad, akinek nem szeretetteljes a készülődés. Aki nyűgnek, feladatnak és problémának fogja fel. Vannak, akik csak zsörtölődnek a tömeg miatt, az árakon bosszankodnak, vagy azon, hogy épp esik.

Pedig nem szabadna hagyni, hogy bosszúság költözzön a szívünkbe! Mosolyogva, derűsen, szeretteinkre gondolva kellene, hogy teljenek a napok. Ezek is, mint más is. Úgyis elérkezik a karácsony. Miért tesszük tönkre azzal, hogy már előtte leamortizáljuk magunkat, családunkat? Hát ne tegyük!

Ha úgy érezzük, elvesztünk a nehéz hétköznapokban, álljunk meg egy pillanatra! Nézzünk fel az égre, mosolyogjunk egyet, gondoljunk kedvesünkre, gyermekünkre, és máris egy picit szebb lesz a világ!

Nehéz azoknak, akik épp egyedül vannak. Akik egyedül néznek szembe az ünnepekkel. De hiszem, hogy az ember sosincs egyedül! Ha épp nincs is társa, nincs családja valakinek, attól még körbevehetjük magunkat szerető barátokkal! Vagy csak kimehetünk egy-egy vásárra, ahol azonnal emberek között találjuk magunkat. Mindig akad köztük olyam, aki nem siet, aki megpihen, akivel lehet néhány szót váltani, ismeretlenül is. Nem vagyunk egyedül. Senki nincs egyedül. Ne hagyjuk hát el magunkat, és hozzuk ki belőle a lehető legjobbat!

Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy "meg kell tanulni vágyakozni azután, ami a miénk". Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra - ami biztosan megjött. Télen: az első hóesésre. És várakozásunk ettől még semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg: nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni - beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a mienk.
Pilinszky János

Boldog adventi készülődést kívánok! Szeretetben és boldogságban teljen ez az időszak mindenkinek!

emberi kapcsolatok párkapcsolat advent koszorú

0 Tovább

Csakazértis

blogavatar

Élethelyzetek, életérzések. Minden, ami engem foglalkoztat, és talán másokat is. Miért ne? És miért igen? Hogyan legyünk vidámak, boldogok, és hogy leljük meg az élet apró örömeit e zajos világban. Keressük, de vajon találjuk-e a válaszokat? Gondolatok pár- és emberi kapcsolatokról.

Hozzászólások