Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újratervezés - avagy menthető a kapcsolat?

Napjainkban sokkal több párkapcsolat végzi szakítással, mint nagyszüleink idején. Ennek nem feltétlenül csak az az oka, hogy régen talán egyszerűen nem volt választásuk az embereknek, és rossz kapcsolat, házasság esetén is benne kényszerültek maradni boldogtalan kapcsolataikban. Szerintem itt nem csak generációs különbségekről, ebből adódó problémáról van szó.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szakítás válás veszekedés gondok problémák

Az emberek szemlélete változott meg. Sokkal felvilágosultabbak lettünk, nyitottabbak, vállalkozó szelleműek, és többet is kockáztatunk. Sokszor kényszerülünk pályát változtatni. Több lábon állunk, és sajnos időnként előfordul, hogy szinte elölről kell kezdeni mindent, valami teljesen újba kell belevágni. Újra kell tervezni életünket, egészen az alapoktól kezdve.

Nincs ez másképp párkapcsolatainkkal sem. Könnyebben váltunk, adjuk fel a régit, egy új, egy izgalmas reményében. Talán túlságosan is könnyedén!

Pedig lennének olyan esetek, amikor még megmenthető egy kapcsolat, amikor érdemes lenne a meghibásodást helyrehozni, megjavítani a régit, a helyett, hogy kiselejteznénk. Nem feltétlenül ez a könnyebbik megoldás. Néha csak utólag derül ki persze, megérte-e. Azonban kapcsolatot fenntartani kemény munka, egy élten át való feladat és elköteleződés, feltéve persze, hogy valóban párunkkal szeretnénk leélni életünket.

Néha csak egészen apró dolgokon múlik minden. Néha csak egy pici kell, egy kicsit kell más irányba menni, s máris azon kapjuk magunkat, hogy boldogabbak vagyunk, mint azelőtt bármikor!

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szakítás válás veszekedés gondok problémák

Tökéletességre való törekvés

Sokan ott követik el a hibát, hogy hatalmas álmokat, vágyakat építenek a kapcsolatuk, s így társuk felé. Olyanokat, amiket egyszerűen nem lehet megvalósítani. Ami valóban csak a mesében létezik. Az ilyen akadályt nem egyszerűen nehéz, hanem lehetetlen átugrani. Ez egyetlen végeredményhez vezethet, a biztos csalódáshoz. Senki nem tökéletes, így senkitől ne várjuk ezt! Ne próbáljuk megváltoztatni a másikat! Persze összecsiszolódunk, egymáshoz alkalmazkodunk, de hatalmas változást ne reméljünk! Felejtsük el a na majd mellettem más lesz, én majd megváltoztatom szlogeneket!

Kommunikáció fontossága

Életünk legtöbbször rohanás, kapkodás, és bizony hatalmas szervezést igényel. Azonban ha hagyjuk, hogy a hétköznapok felőröljenek, arra mindketten rámehetünk. Mindig kell elegendő időt szakítani a beszélgetésekre, aprónak tűnő gondok kibeszélésére, hogy ne a gyomrunkban gyűljön a gombóc, majd egy arra tökéletesen alkalmatlan pillanatban bombaként robbanjon a másik arcába.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szakítás válás veszekedés gondok problémák

Nézeteltérések rendezése

Bármelyik kapcsolatban előfordul, hogy kisebb-nagyobb nézeteltérések, véleménykülönbségek vannak. A kérdés csak az, képesek vagyunk-e ezeket felnőtt módjára rendezni? Két érzelmileg érett, kellő érzelmi intelligenciával rendelkező ember tanul a hibákból, erőt merít és építkezik belőle. Képes a kapcsolatuk javára fordítani azt. Nem az a gond, ha probléma van egy kapcsolatban, hanem az, ahogy kezelik a felek a problémát.

Szexuális élet

Ha a hálószobában gondok vannak, az komoly probléma. Az élet más terén hiába mennek simán a dolgok, hiába vagyunk egymás maximális támaszai, az intimitást is meg kell élnünk ahhoz, hogy ne csak lelkünk, de testünk is megfelelően kielégült legyen. A teljes boldogsághoz elengedhetetlen az összhang. Persze mindig vannak nehezebb időszakok, de amikor ezek a problémák állandósulnak, akkor életünk más terén is csökken a teljesítőképességünk, azaz boldogtalanak leszünk. Nem kell ahhoz hangos szó, veszekedés, hogy a boldogtalanság érzése elfogjon bennünket. Elég, ha társunk mellett magányossá válunk. Ha ez állandósul, hosszú ideig így marad, és nem sikerül megoldani, az szinte biztos a kapcsolat végét jelenti majd.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szakítás válás veszekedés gondok problémák

Apró örömök az életben

Nagyon fontos, hogy párkapcsolataink során ne csak az elején tudjunk örülni az apróságoknak. Törekedjünk arra, hogy észrevegyük ami a szemünk előtt van: a napsütést, a finom vacsorát, az új frizurát, egy csinos ruhát, bármit, aminek örülhetünk, aminek együtt örülhetünk. Nem kellenek nagy dolgok, drága ajándékok, a figyelmesség mindennél többet ér! Ne lépjünk át ezen, és ne tapossuk két lábbal ezeket az értékeket. Ezekből meríthetünk vidámságot, jókedvet, boldogságot a szürke hétköznapok során. És kedves mosolyunkkal csalhatunk mosolyt fáradt kedvesünk arcára is a szorgos hétköznapokon.

Ne vegyük készpénznek, hogy párunk mellettünk van

Nagy hiba, ha azt hisszük, a másikat megnyerni magunknak nagy feladat volt, s ha ezen túl vagyunk, már nyugodtan hátra is dőlhetünk. Nem, nem így van! Megtartani a másikat sokkal nehezebb feladat, egy életen át boldoggá tenni őt nem könnyű. Mi magunk is csak akkor leszünk boldogok, ha kedvesünk is kiegyensúlyozott, boldog mellettünk. Ne higgyük, hogy azért, mert ráleltünk arra a személyre, akivel valóban el tudjuk képzelni az életünket, nem veszíthetjük el soha. Bár kölcsönösen elfogadtuk egymást, hibáival együtt is, ne feszegessük a határokat, és ne higgyük, hogy na most aztán mindent megengedhetünk magunknak. Lesz egy pont, amit már nem visel el a másik, lesz egy határ, amit nem szabad átlépni. Máskülönben kapcsolatunk rohan a szakadék felé.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szakítás válás veszekedés gondok problémák

Újratervezés

Persze olykor akad, amikor minden erőfeszítésünk ellenére sem menthető meg egy kapcsolat, s talán nem is kell mindig megmenteni. De amíg minkét fél úgy érzi, van értelme, van közös jövő, van elég szeretet, szerelem, addig érdemes harcolni. Harc nélkül nem szabad feladni! Nem biztos, hogy az a könnyebb út, ha más irányba nézelődünk, ha kifelé tekintünk, ahelyett, hogy észrevennénk, micsoda kincs van mellettünk, milyen kincsnek is vagyunk a birtokában!

0 Tovább

A boldogság bennünk rejlik!

Amikor nem egyedül utazunk, mással megyünk az úton, az jó esetben boldogsággal tölt el bennünket. Jó érzés kedvesünket magunk mellett tudni. Biztonságos távolságban. Tudván, ha szükségünk van rá, csak ki kell nyújtani a kezünk. Ha hallani szeretnénk, csak beszélni kell hozzá. Ha védelmező ölelésére vágyunk, csak a vállára kell hajtanunk a fejünk. Jó érzés megosztani vele gondolatainkat, élményeinket. Jó megélni együtt a napokat, órákat, pillanatokat.

Olykor azonban a csodás idillt tönkreteszik a felhők. Időnként beborul felettünk az ég. Megannyi arcát megmutatja.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szerelem boldogság vita veszekedés

Zápor, zivatar

Néha csak egy futó zápor, zivatar lesz belőle, mely gyorsan átvonul felettünk. Éppen csak megázunk, éppen csak vizesek leszünk tőle. Gyorsan helyreáll a lelki egyensúlyunk, békét köt a bennünk lakozó angyal az ördöggel. Megbékélünk magunkkal, a másikkal, a szituációval. Megbeszéljük a problémákat, megoldjuk azt, feldolgozzuk, majd továbblépünk rajta.

Bocsánatot kérünk és megbocsátunk. Az egymás iránt érzett mély szeretet mindent felülír. A sérelmek nem mélyek, nem is hagynak fájdalmas nyomot maguk után. Igazából talán nem is haragszunk a másikra, bár magunkat olykor hibáztatjuk.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szerelem boldogság vita veszekedés

Vihar

Máskor azonban sötét viharfelhők alatt találjuk magunkat. Ilyenkor hosszan tartó esőzések és szikrázó villámcsapások kíséretében komoly vihar dúl bennünk, közöttünk. Bár közös úton haladunk még mindig, de ez az útszakasz próbára teszi kapcsolatunkat. Azonban ha őszintén és tisztán szeretjük egymást, ez sem jelenthet legyőzhetetlen akadályt.

Minden vihar után kisüt a nap. Amikor a nap meleg sugarai megérintik a lelkünket, kiderül, hogy fontosabbak vagyunk egymásnak, mintsem makacsul tovább ragaszkodjunk saját álláspontunkhoz. Amennyiben képesek vagyunk még örülni a napsütésnek, egyetlen ilyen vihar sem fog szétválasztani bennünket.

Persze fontos, hogy egy-egy heves vihar után tanuljunk a hibáinkból. Közelítve az álláspontunkat, kompromisszumokat kell kötni a másikkal, s bizony olykor magunkkal is. Fel kell ismernünk, mit kellene másképp csinálnunk.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szerelem boldogság vita veszekedés

Tornádó

Néha a vihar tornádóvá duzzad. Veszélyes lesz, kiszámíthatatlanná válik. Mindent magával ragad. Ilyenkor általában többet foglalkozunk saját sérelmeinkkel, mint a másikkal. Saját vérző sebeinket nyalogatva a legtöbbször észre sem vesszük, hogy a veszekedés hevében kimondott szavaink mennyire bántóak a másik számára. Néha bizony csontig hatol. Mindig azt bántjuk, akit a legjobban szeretünk, aki a legközelebb áll hozzánk. Durva sérüléseket tudunk így okozni. Akár olyan sebeket is, melynek hegei sosem gyógyulnak be igazán. Melynek nyomai egész életen át kísértenek. Bocsánatot kérhetünk és megbocsáthatunk. Szavaink, tetteink azonban mélyen bevésődhetnek.

A tornádó elvonulásával kész romhalmazt hagy maga után. Lelkünk, személyiségünk porrá hullik, megsemmisül. A nap ugyan kisüt, mégsem esik jól fürdőzni melegében, nem esik jól körbenézni fényénél. Mindenhol romokat látunk. Felmérhetjük a károkat. Sírhatunk is azután, amit elvesztettünk, amit maga alá temetett az indulatunk.

Azonban nem vesztettünk el mindent. Ha sérelmeinken képesek vagyunk felülkerekedni, innen is fel lehet még állni. Ismét fel lehet építeni, amit a tornádó elpusztított. Kemény munka ez. Mindkettőnknek akarni kell. Sokat-sokat beszélgetni az építkezés ideje alatt. Hol siklott félre, hol rontottuk el? Mit kell másképp csinálnunk? Mit várunk el a másiktól, hogy másképp csinálja? Fel kell ismét építeni a falakat. Nem ugyanazt, s nem ugyanúgy. Másképp kell ezúttal építkeznünk. Tartósabb falakat kell húznunk, mely védelmet nyújt szerelmünknek. Leginkább persze hinnünk kell, hogy meg tudjuk csinálni, hogy egyáltalán van értelme együtt építkezni.

Ha egyikünk kételkedik az a kapcsolat sosem fog stabil alapokon nyugodni. Ha egyikünk már elvesztette a hitét, feladta, akkor nincs többé MI. Akkor már csak TE meg ÉN létezik.

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szerelem boldogság vita veszekedés

Nagy utazás

Amikor két ember együtt halad az úton, együtt utazik, az csodás, felemelő érzés. Mert együtt utazni jó! Néha meg-megállni, közös élményeket gyűjteni. Varázslatos lehorgonyozni egy kikötőben. Szétnézni a városban, majd együtt utazni tovább. Utunkat kisebb-nagyobb viharok kísérik, de addig szép minden, míg több a napsütés.

Az, hogy egy kapcsolat mennyi vihart bír el, él túl, az változó. Sok mindentől függ. Az utasok személyiségén, kitartásán, kapcsolatuk mélységén, egymás iránt táplált szeretetén is múlik. Mindenhonnan van visszaút, van felállás. Minden felhő mögött süt a nap! Kérdés persze, hogy együtt akarjuk-e élvezni a napsugár melegét…

napló párkapcsolat emberi kapcsolatok szerelem boldogság vita veszekedés

Az embernek kell, hogy legyen társa az életben. Egy értékes partner. És ha ez megvan, akkor gazdagabb, mint bármelyik király vagy királynő az egész föld kerekén...
J. R. Ward

0 Tovább

Érints meg!

Nincs olyan kapcsolat, amelyben a felek időnként nem különböznek össze, nem vitatkoznak dolgokon. Amikor pedig az érvelések elfajulnak, az indulatok elszabadulnak, hangos veszekedések lesznek belőle.

napló párkapcsolat érzelem vita veszekedés harag megbocsátás

Hiszem, hogy jó, ha megosztjuk egymással gondolatainkat. Néha vállalva, hogy nem egyetértést vívunk ki ezzel. Egy kapcsolatban nem az a jó, ha mindig mindenben egyetértünk, ha mindig mindenről ugyanazt gondolunk. Hanem hogyha a különbözőségek ellenére is kitartunk egymás mellett.

Jók és élvezetesek lehetnek ezek az eszmecserék. Rádöbbenhetünk akár, hogy nem a saját nézőpontunk a jó, a szerencsés. Vagy legalábbis nem az az egyedüli. Jó néha más szemszögből látni a kérdéseket, miközben a válaszokat keressük. Jó néha a másik bőrébe belebújni, és onnan nézni a dolgokat.

Persze vannak nagyon kényes témák, amik érzékenyen érintenek bennünket. Az sem mindegy, milyen hangulatunkban találkozunk egy-egy vitás kérdéssel. Egyszerűen csak rossz pillanatban kerül elő valami. Máskor esetleg teljesen más lenne a reakciónk, így meg azonnal ellentmondunk, vitatkozunk.

Sok esetben csak utólag gondolkozunk. És bár akkor könnyebb elfogadnunk a másik nézőpontját, a vita hevében akkor ezt nem mérlegeljük. Később hiába vagyunk empatikusabbak, néha a pillanat rossz dolgokat mondat velünk.

Vannak olyan helyzetek, amikor tulajdonképpen nem is párunkra haragszunk. Amikor igazából bármit mondhat, bármit csinálhat, mi mégis felrobbanunk.

napló párkapcsolat érzelem vita veszekedés harag megbocsátás

És hát persze igaz a mondás: mindig azt bántjuk, akit a legjobban szeretünk. Mindig azt sértjük meg, aki a legközelebb áll hozzánk. Pusztán azért, mert ott van. Mert ő van jelen az adott pillanatban, mert ő van a legközelebb. Mert ő ismeri legbelsőbb félelmeinket. Mert vele vagyunk igazán őszinték. Gyakran rajta verjük le a hét fáradalmait, rajta kérjük számon más okozta sebeinket.

Normál esetben tudjuk, hogy ha összevesztünk, attól még szeretjük egymást, és voltak, meg lesznek is még jó pillanataink.

Normál esetben tudjuk, hogy úgyis megbocsájtja kirohanásunkat a másik. Azonban ne vegyük természetesnek jelenlétét. Ne vegyük természetesnek, hogy szeret. Ne éljünk vissza megértésével, türelmével. S bár tudjuk, bármelyikünknek lehet rossz napja, lehet rossz időszaka, ne feledjük, hogy szavainknak mekkora súlya van.

Aki igazából szeret, az ad a véleményünkre. Akkor is, ha higgadtan fogalmazzuk meg, és akkor is, ha a vita hevében vágjuk a fejéhez. Ne felejtsük, a szavakkal időnként jobban lehet bántani, mintsem tettlegesen.

Szép dolog jóban-rosszban kitartani a másik mellett. Megbocsátani mindig, tudva, hogy mi is megbocsátást várhatunk cserébe.

Adott pillanatban nem is gondolunk bele, hogy mennyivel egyszerűbb lenne hozzábújni. Ölelését érezve megnyugodni. Tudva, ott van nekünk, és szeretetével elárasztja lelkünket. Ezért néha harapjuk el szavainkat, nyújtsuk ki kezünket, és hagyjuk, hogy lénye megérintse szívünket! Néha ennyi is elég, hogy megnyugvást találjunk!

Köszönöm minden kedvességed,
Megnyugtató ölelésed.
Mérhetetlen nagy türelmed,
Szenvedélyes érintésed.
Köszönöm, hogy fogod két kezem,
Hogy válladra hajthatom fejem.
Köszönöm, hogy nem hagysz cserben,
S hogy egy kicsit szeretsz engem.
Köszönöm a mesés tegnapot,
Az eljövendő holnapot.
A következő csodás hónapot,
A csillagot és a napot.
Köszönöm a jövő évet,
És mindent, amit érzek.

1 Tovább

Útelágazás

A közös utazás jó. Akkor is, ha nem mindig felhőtlen az emberek felett az ég. S bár tudják, hogy minden felhő mögött süt a nap, olykor ez már nem tudja vigasztalni őket.

Van, amikor az ember elveszti a hitét. Amikor bár még egy autóban utaznak, még együtt, de már érzik, hogy közeleg az útelágazás.

napló párkapcsolat utazás veszekedés szakítás

Sok vihar alatt áthajtanak. Mindig felcsillan a szemük a napsütésre. Újult erővel vágnak neki a következő útszakasznak. Reményteljesen.

Örömmel állnak meg a következő városnál. Boldogan szállnak meg egy csendes, nyugodt helyen néhány napot. Élvezik a sétákat, a természet csodáit, egymás közelségét. Lelkesen szívják magukba a friss élményeket. Gazdagodnak.

Aztán némi fenntartással a szívükben ülnek vissza az autóba, s utazznak tovább.

A következő állomásra is bizalommal teli jókedvvel érkeznek. Tudnak még mosolyogni, örülni a napsütésnek, a fényeknek, a friss levegőnek. Nagyokat sétálnak, mélyeket szippantanak. Ölelik egymást, mintha nem lenne holnap. Feltöltődnek. Feszültségük szertefoszlani látszik.

Mikor ismét útra kelnek, harmadik utasnak beférkőzik közéjük a bizonytalanság.

napló párkapcsolat utazás veszekedés szakítás

Szörnyű érezni, tudni, hogy talán a következő vihar lesz az utolsó. A szeretet falai düledeznek, néhol már hullik a vakolat. Érezni lehet, hogy egy újabb vihar annyira megtépázza, hogy nem képes ellenállni már.

Még mindig együtt utaznak. Remélnek és bíznak. Egyre csendesebben, viharverten. De még együtt! Most már félnek. Már látszik, hogy hamarosan véget ér az útjuk. Vége a nagy utazásnak. Most már tudják, hogy a következő útelágazásnál kétfelé fordulnak majd. Bár szeretik egymást, szeretettel fogják még egymás kezét, görcsösen próbálnak egymásba kapaszkodni, de már látják az út végét.

A felismerés fájdalmas. Nagyon is fáj. A tudat, hogy mindennek vége. Már némán ülnek egymás mellett. Kézenfogva. Arcukon végiggördül egy-egy könnycsepp. Felidézik legszebb napjaikat. Miközben az autó megállíthatatlanul robog, s mindennél világosabban látszik már a messzi távolban lévő útelágazás.

Azt hiszem, túl nagy árat kell fizetnünk néhány felejthetetlen pillanatért...!
Kurt Cobain

0 Tovább

Minden felhő mögött süt a nap

Amikor nem egyedül utazunk, mással megyünk az úton, az jó esetben boldogsággal tölt el bennünket. Jó érzés kedvesünket magunk mellett tudni. Biztonságos távolságban. Tudván, ha szükségünk van rá, csak ki kell nyújtani a kezünk. Ha hallani szeretnénk, csak beszélni kell hozzá. Ha védelmező ölelésére vágyunk, csak a vállára kell hajtanunk a fejünk. Jó érzés megosztani vele gondolatainkat, élményeinket. Jó megélni együtt a napokat, órákat, pillanatokat.

Olykor azonban a csodás idillt tönkreteszik a felhők. Időnként beborul felettünk az ég. Megannyi arcát megmutatja.

napló párkapcsolat szakítás utazás boldogság veszekedés

Zápor, zivatar

Néha csak egy futó zápor, zivatar lesz belőle, mely gyorsan átvonul felettünk. Éppen csak megázunk, éppen csak vizesek leszünk tőle. Gyorsan helyreáll a lelki egyensúlyunk, békét köt a bennünk lakozó angyal az ördöggel. Megbékélünk magunkkal, a másikkal, a szituációval. Megbeszéljük a problémákat, megoldjuk azt, feldolgozzuk, majd továbblépünk rajta.

Bocsánatot kérünk és megbocsátunk. Az egymás iránt érzett mély szeretet mindent felülír. A sérelmek nem mélyek, nem is hagynak fájdalmas nyomot maguk után. Igazából talán nem is haragszunk a másikra, bár magunkat olykor hibáztatjuk.

Vihar

Máskor azonban sötét viharfelhők alatt találjuk magunkat. Ilyenkor hosszan tartó esőzések és szikrázó villámcsapások kíséretében komoly vihar dúl bennünk, közöttünk. Bár közös úton haladunk még mindig, de ez az útszakasz próbára teszi kapcsolatunkat. Azonban ha őszintén és tisztán szeretjük egymást, ez sem jelenthet legyőzhetetlen akadályt.

Minden vihar után kisüt a nap. Amikor a nap meleg sugarai megérintik a lelkünket, kiderül, hogy fontosabbak vagyunk egymásnak, mintsem makacsul tovább ragaszkodjunk saját álláspontunkhoz. Amennyiben képesek vagyunk még örülni a napsütésnek, egyetlen ilyen vihar sem fog szétválasztani bennünket.

Persze fontos, hogy egy-egy heves vihar után tanuljunk a hibáinkból. Közelítve az álláspontunkat, kompromisszumokat kell kötni a másikkal, s bizony olykor magunkkal is. Fel kell ismernünk, mit kellene másképp csinálnunk.

napló párkapcsolat szakítás utazás boldogság veszekedés

Tornádó

Néha a vihar tornádóvá duzzad. Veszélyes lesz, kiszámíthatatlanná válik. Mindent magával ragad. Ilyenkor általában többet foglalkozunk saját sérelmeinkkel, mint a másikkal. Saját vérző sebeinket nyalogatva a legtöbbször észre sem vesszük, hogy a veszekedés hevében kimondott szavaink mennyire bántóak a másik számára. Néha bizony csontig hatol. Mindig azt bántjuk, akit a legjobban szeretünk, aki a legközelebb áll hozzánk. Durva sérüléseket tudunk így okozni. Akár olyan sebeket is, melynek hegei sosem gyógyulnak be igazán. Melynek nyomai egész életen át kísértenek. Bocsánatot kérhetünk és megbocsáthatunk. Szavaink, tetteink azonban mélyen bevésődhetnek.

A tornádó elvonulásával kész romhalmazt hagy maga után. Lelkünk, személyiségünk porrá hullik, megsemmisül. A nap ugyan kisüt, mégsem esik jól fürdőzni melegében, nem esik jól körbenézni fényénél. Mindenhol romokat látunk. Felmérhetjük a károkat. Sírhatunk is azután, amit elvesztettünk, amit maga alá temetett az indulatunk.

Azonban nem vesztettünk el mindent. Ha sérelmeinken képesek vagyunk felülkerekedni, innen is fel lehet még állni. Ismét fel lehet építeni, amit a tornádó elpusztított. Kemény munka ez. Mindkettőnknek akarni kell. Sokat-sokat beszélgetni az építkezés ideje alatt. Hol siklott félre, hol rontottuk el? Mit kell másképp csinálnunk? Mit várunk el a másiktól, hogy másképp csinálja? Fel kell ismét építeni a falakat. Nem ugyanazt, s nem ugyanúgy. Másképp kell ezúttal építkeznünk. Tartósabb falakat kell húznunk, mely védelmet nyújt szerelmünknek. Leginkább persze hinnünk kell, hogy meg tudjuk csinálni, hogy egyáltalán van értelme együtt építkezni.

Ha egyikünk kételkedik az a kapcsolat sosem fog stabil alapokon nyugodni. Ha egyikünk már elvesztette a hitét, feladta, akkor nincs többé MI. Akkor már csak TE meg ÉN létezik.

napló párkapcsolat szakítás utazás boldogság veszekedés

Nagy utazás

Amikor két ember együtt halad az úton, együtt utazik, az csodás, felemelő érzés. Mert együtt utazni jó! Néha meg-megállni, közös élményeket gyűjteni. Varázslatos lehorgonyozni egy kikötőben. Szétnézni a városban, majd együtt utazni tovább. Utunkat kisebb-nagyobb viharok kísérik, de addig szép minden, míg több a napsütés.

Az, hogy egy kapcsolat mennyi vihart bír el, él túl, az változó. Sok mindentől függ. Az utasok személyiségén, kitartásán, kapcsolatuk mélységén, egymás iránt táplált szeretetén is múlik. Mindenhonnan van visszaút, van felállás. Minden felhő mögött süt a nap! Kérdés persze, hogy együtt akarjuk-e élvezni a napsugár melegét…

Az embernek kell, hogy legyen társa az életben. Egy értékes partner. És ha ez megvan, akkor gazdagabb, mint bármelyik király vagy királynő az egész föld kerekén...
J. R. Ward

0 Tovább

Csakazértis

blogavatar

Élethelyzetek, életérzések. Minden, ami engem foglalkoztat, és talán másokat is. Miért ne? És miért igen? Hogyan legyünk vidámak, boldogok, és hogy leljük meg az élet apró örömeit e zajos világban. Keressük, de vajon találjuk-e a válaszokat? Gondolatok pár- és emberi kapcsolatokról.

Hozzászólások