Kamasz fejjel elképzelhetetlen számunkra, hogy nagyszüleink milyen szexuális életet élhetnek. Vagy egyáltalán élnek-e? Belegondolni is hátborzongató! Felnőtt fejjel azonban már másképp látjuk a kérdést. Ahogy öregszünk, teljesen elfogadott lesz, hogy bizony a szeretkezés életünk része. Ekkor már látszik, hogy a szex nem megy ki a divatból. Némiképp a gyakorisága, minősége változik. De miért is kellene lemondani az élvezetekről? Mondta valaki, hogy a szeretkezést csak fiatalok gyakorolhatják?

Az érett párok is vonzódnak egymáshoz. Akár összeköti őket a több tízéves kapcsolatuk, akár mostanában ismerkedtek meg, és újdonság erejével hat rájuk a másik. Képesek egymásból érzelmeket kiváltani, vágyakat ébreszteni.

Csodás lehet több tízévet maguk mögött tudni. Sok-sok közös emlék fűzheti össze őket. Amiben nyilván volt jó-rossz egyaránt. Sírás és öröm bőven. Mindent együtt éltek meg, és együtt haladtak a közös úton. Közös gyermekek, unokák, családi összejövetelek.

Az is szeretetre méltó, amikor idős korukban ismerkednek össze. Amikor társuk elvesztése után sem akartak egyedül élni, és megtalálták a módját előrehaladott koruk ellenére is a társkeresésnek. Amikor nem csüggednek, és nem önmagukat sajnálva, bezárkózva a lakásba élik napjaikat. Amikor nem csak azt érzik egyedüli küldetésüknek, hogy vigyázzanak az unokákra. Hanem felismerik, hogy szeretni jó, és szeretve lenni jó. Azért, mert nem fiatalok, eltölthetnek még néhány évet szerelemben, boldogságban.

Édesek, amikor az utcán kézenfogva sétálnak. Amikor egymásba karolva nézegetik a kirakatokat. Amikor a parkban egy padon ülve, összebújva olvassák a napilapot. Nem irigylésre méltóak?

Hatalmas szeretet árad belőlük. Olyan, amit mi is szeretnénk megtalálni, élvezni, és megtartani. És persze megérni. Ha ennyire nyilvánvalóan kötődnek, vonzódnak egymáshoz, miért is lenne ez másképp a hálószobában?

A szeretet és szerelem nem korhoz kötött. Minden életkornak megvan a maga szépsége. Szeretném saját bőrömön tapasztalni, milyen 70 év felett megélni a szerelmet.